Princi Čārlzu ar neļķēm iepļaukājušo meiteni apsūdz huligānismā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas tiesu apgabala prokuratūra ceturtdien nolēmusi saukt pie kriminālatbildības par huligānismu daugavpilieti Aļinu Ļebedevu, kura Velsas prinča Čārlza vizītes laikā Latvijā mēģināja viņu iepļaukāt ar neļķēm, pastāstīja virsprokurors Edgars Bērziņš.

Virsprokurors uzskata, ka huligānisms ietver visus Ļebedevas nodarījumus, lai gan Drošības policija viņas darbības bija kvalificējusi kā ārvalsts pārstāvja dzīvības un veselības apdraudēšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem, bet par huligānismu - ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. Ļebedeva ceturtdien nopratināta kā apsūdzētā. Viņai atstāts līdzšinējais drošības līdzeklis - policijas uzraudzība. Jau vēstīts, ka pret 16 gadus veco Daugavpils skolnieci ierosināja krimināllietu, jo viņa prinča vizītes laikā Rīgā mēģināja to iepļaukāt ar neļķi. Meitene savu rīcību skaidroja ar protestu pret karu Afganistānā, kurā iesaistīta arī Lielbritānija. Daugavpiliete savu ieceri īstenoja brīdī, kad princis Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa tikās ar iedzīvotājiem un saņēma ziedus no bērniem. Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atvainojās princim Čārlzam par incidentu pie Brīvības pieminekļa, un viņš uz to reaģēja ar sapratni, bet vēlāk pat lūdza meiteni nesaukt pie kriminālatbildības. Jau ziņots, ka princis Latvijā bija ieradies otrajā vizītē, kuras laikā vēlējās klātienē iepazīties ar Latvijas progresu kopš viņa pirmās viesošanās Latvijā 1995.gadā, valsts sasniegumiem ceļā uz Eiropas Savienību un NATO, kā arī iepazīties ar Latvijas otro lielāko pilsētu Daugavpili.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu