G7 valstu finansu ministri sāk sarunas par terorisma apkarošanu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septiņu industriāli attīstīto valstu (G7) finansu ministri otrdien sāk telefonapspriedi, kurā galvenais jautājums būs cīņa pret terorismu finansu jomā, pirmdien paziņoja Kanādas Finansu ministrijas pārstāvis.

Šī apspriede sarīkota pēc ASV iniciatīvas, un tajā neapšaubāmi tiks runāts par iespējām ierobežot naudas "atmazgāšanu" un pārtraukt naudas plūsmu bruņotu grupējumu finansēšanai visā pasaulē. Vašingtona iepriekš paziņoja, ka kārtējā G7 valstu finansu ministru un centrālo banku pārvaldnieku tikšanās, kas bija paredzēta Vašingtonā šā mēneša beigās, tiek atlikta. "Apspriedes mērķis ir koordinēt šo jautājumu oficiālā līmenī. Ir notikušas daudzas divpusējas sarunas, bet šī būs izdevība ministriem runāt kā grupai," teica ministrijas pārstāvis. ASV Finansu ministrijas pārstāvis Tonijs Frato teica, ka finansu ministru un centrālo banku vadītāju tikšanās jaunais datums tiks paziņots attiecīgajā laikā. Vienlaikus astoņu industriāli attīstīto valstu grupa - G7 plus Krievija - nākusi klajā ar paziņojumu, kurā uzsvērta nepieciešamība cīnīties pret terorismu. Šo valstu līderi ir devuši norādījumus saviem finansu ministriem "paplašināt finansiālos pasākumus un sankcijas, lai apturētu līdzekļu plūsmu teroristu atbalstam".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu