Abu Koreju līderi septembrī tiksies Phenjanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KCNA VIA KNS/KCNA VIA KNS

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins septembrī dosies uz Phenjanu, lai tiktos ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, otrdien paziņojusi Seula.

No 18. Līdz 20.septembrim paredzētais samits būs jau trešā abu Koreju līderu tikšanās, un tajā plānots apspriests "praktiskos pasākumus" pussalas "denuklerizācijai", žurnālistiem pavēstīja Dienvidkorejas prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Čuns Eijuns.

Galīgā vienošanās par samita laiku tika panākta trešdien, Čunam Phenjanā tiekoties ar Kimu, kuram viņš nodeva Muna vēstuli.

Kims šīs tikšanās laikā esot paziņojis, ka viņš vēlas sadarboties gan ar Seulu, gan ar Vašingtonu, lai panāktu Korejas pussalas atbrīvošanu no kodolieročiem.

Jau jūnijā ASV prezidents Donalds Tramps Singapūrā tikās ar Kimu, kurš pauda gatavību panākt "pilnīgu Korejas pussalas denuklearizāsciju", taču panāktā vienošanās nesaturēja nekādus konkrētus soļus šī mērķa sasniegšanai.

Izrādot neapmierinātību par lēno progresu pēc Singapūras tikšanās, Tramps augustā atcēla iepriekš plānoto valsts sekretāra Maika Pompeo vizīti Phenjanā.

Tomēr Čuns norādīja, ka Kima "ticība Trampam saglabājusies nemainīga".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu