Vācu žurnāliste Rābe atkal vēlas filmēt "Estonia" vraku.

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācu teležurnāliste Juta Rābe no jauna vēlas filmēt 1994.gada 28.septembrī bojāgājušā prāmja "Estonia" vraku, ceturtdien informē Zviedrijas krasta apsardze.

Rābe patlaban Vācijā reģistrētā kuģī "Godenwind" uzturas pie Somijas dienvidu krastiem. Viņa ir informējusi Zviedrijas un Somijas varas iestādes, ka nirēji gatavojas no jauna apskatīt un filmēt vraku. Tomēr Zviedrijas rūpniecības ministre Mona Salīna atkārtoti uzsvērusi, ka vraks ir uzskatāms par apbedījuma vietu. Pret Rābi Zviedrijā ir ierosināta lieta par kapu apgānīšanu, taču "Estonia" atrodas starptautiskajos ūdeņos, kur žurnālisti aizturēt nevar. Pagājušajā gadā Rābe ASV miljonāra un niršanas speciālista Grega Bēmisa ekspedīcijā mēģināja iegūt spēcīgus pierādījumus teorijai, ka kuģi nogremdējis sprādziens, taču tas neizdevās. Prese ziņoja, ka žurnāliste esot pārdevusi tad savāktos videomateriālus. "Estonia" katastrofā gāja bojā 852 cilvēki. Tā bija traģiskākā kuģa katastrofa Eiropā pēc Otrā pasaules kara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu