Negaisa dēļ gandrīz avarējusi "Estonia Air" lidmašīna.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Civilās aviācijas pārvalde informējusi, ka spēcīgā negaisa laikā otrdienas vakarā gandrīz avarējusi "Estonian Air" pasažieru lidmašīna "Fokker", kad vēja brāzmu dēļ Tallinas lidostā tika zaudēta kontrole pār lidaparātu.

Lidmašīna bija atceļā no Viļņas. Laikraksts "Postimees" atsaucas uz aculiecinieku stāstīto, ka "Fokker" nolaidies aptuveni 200 metrus tālāk, nekā paredz normas, jo traucēja spēcīgais sānvējš. Lidmašīna sāka strauji bremzēt, un tai pārplīsa abu kreisās šasijas riteņu riepas. Pilotam tomēr izdevās noturēt lidmašīnu uz skrejceļa, kaut arī tā zvārojās no vienas puses uz otru. Vairāki desmiti pasažieru tika cauri ar izbailēm. Igaunijas Gaisa satiksmes departamenta Aviācijas incidentu nodaļas vadītājs Tenu Aders laikrakstam norādīja, ka lidmašīna zaudēja vadību negaisa dēļ. Otrs bīstamās situācijas iemesls bija tehniska kļūme riteņu pretbloķēšanās iekārtā. "Estonian Air" ir izveidojusi komisiju incidenta izmeklēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu