Dienvidslāvijā sāk strādāt pirmā Rietumu banka .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Dienvidslāvijā durvis vēra pirmā Rietumu banka - piecu firmu kopuzņēmums, kura mērķis būs finansēt mazo biznesu. Darbu sākušas divas bankas filiāles, un drīz sāks darboties arī trešā.

"Microfinance Bank" (MFB) paziņojusi, ka tā piedāvās parastos bankas pakalpojumus - krājkontus un naudas pārskaitījumus, kā arī Rietumu pensiju izmaksas dienvidslāvu strādniekiem, kuri atgriezušies mājās. Banka specializēsies mazā un vidējā biznesa finansēšanā, izsniedzot 1 līdz 36 mēnešu biznesa kredītus ar labvēlīgiem noteikumiem. Pirmās filiāles otrdien tika atvērtas Belgradā un Nišā, bet trešā filiāle drīz tiks atvērta Novisadā. MFB ir pirmā rietumu finansu institūcija, kas ieradusies ekonomiski izpostītajā Dienvidslāvijā kopš prezidenta Slobodana Miloševiča varas laikiem. Dienvidslāvijā ir "augstas riska pakāpes kreditēšanas vide", taču bankas pieredze citos topošajos tirgos līdz šim tai palīdzējusi noturēt slikto kredītu īpatsvaru aptuveni viena procenta robežās, aģentūrai DPA Belgradā teica MFB direktora vietnieks Volfgangs Harings. MFB varēs palīdzēt aizpildīt plaisu, ko radīja Dienvidslāvijas banku sabrukums, kurām nebija ne līdzekļu, ne prasmes finansēt mazos privātos uzņēmumus, kaut gan tās bija vienīgās, kuru rīcībā bija ievērojams potenciāls izdzīvot bez lielākas pārstrukturēšanās un skaidras naudas injekcijām. MFB ir kopuzņēmums, kurā piedalās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (33,3 procenti kapitāla), Vācijas "Kreditanstalt fuer Wiederaufbau", "Commerzbank" un "Internationale Micro Investitionen", kā arī Nīderlandes "Financieringsm. voor Ontwikkelingslanden" (visas ar 16,7 procentiem kapitāla).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu