Bērziņš sola EP atbalstu Dienvidslāvijai .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Padome palīdzēs Dienvidslāvijai pēc iespējas ātrāk sasniegt nepieciešamos standartus, lai kļūtu par šīs organizācijas dalībvalsti, paziņoja EP priekšsēdētājs, Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš.

"Mēs ceram ieraudzīt jūsu valsti šajā organizācijā, cik drīz vien iespējams, protams, kad būsiet gatavi kļūt par dalībvalsti," žurnālistiem teica Bērziņš. Tiekoties ar Dienvidslāvijas ārlietu ministru Goranu Svilanoviču, Bērziņš sacīja, ka EP delegācija ieradusies Belgradā, "lai apspriestu, kā mēs varētu sadarboties, lai sasniegtu standartus, kas nepieciešami uzņemšanai šajā organizācijā". Savukārt Dienvidslāvija izteica vēlēšanos iestāties EP pagājušā gada novembrī, mēnesi pēc bijušā Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča režīma gāšanas. Padome janvārī piešķīra Belgradai "īpašā viesa" statusu, pirms šī valsts kļūs par pilntiesīgu EP dalībvalsti. "Iestāšanās Eiropas Padomē ir Dienvidslāvijas ārpolitikas prioritāte," norādīja Svilanovičs. Pēc viņa teiktā, otrdien galvenokārt apspriesta Dienvidslāvijas tiesu un policijas sistēmas attīstība, kā arī clvēktiesību un minoritāšu tiesību uzlabošana šajā valstī. Bērziņš tikās arī ar Dienvidslāvijas premjerministru Zoranu Ziziču, un vēlāk viņam ieplānota tikšanās ar Dienvidslāvijas prezidentu Vojislavu Koštuņicu. Pēc tam Bērziņš dosies uz Bosniju. Pēc tikšanās ar Ziziču Bērziņš norādīja, ka sarunu laikā apriesta arī Belgradas sadarbība ar Starptautisko bijušās Dienvidslāvijas kara noziegumu tribunālu, informēja aģentūra "Tanjug".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu