Krievijas EPPA delegācijas pilnvaras nevarot mainīt pret minoritāšu tiesībām Latvijā un situāciju Dienvidslāvijā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jautājums par Krievijas delegācijas pilnvarām Eiropas Padomes (EP) Parlamentārajā asamblejā ir lieta, ko nevar mainīt pret tādiem jautājumiem kā nacionālo minoritāšu stāvoklis Latvijā un situācija Dienvidslāvijā, paziņoja Krievijas EP delegācijas un Valsts domes Starptautisko lietu komisijas vadītājs Dmitrijs Rogozins.

"Es to pūlējos izskaidrot arī Latvijas delegācijas pārstāvjiem, kuras prezidente [Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga] uzstājās EP deputātu priekšā," sacīja Rogozins. "Otrs jautājums, kas tiks apspriests Strasbūrā, ir stāvoklis Dienvidslāvijā, un šeit mūsu pozīcija pilnībā sakrīt ar Dienvidslāvijas prezidenta Vojislava Koštuņicas viedokli," viņš piebilda. Rogozins arī uzsvēra, ka Krievijas delegācijai ceturtdien jāizrāda principialitāte, kad tiks apspriests ziņojums par stāvokli Čečenijā, ko gatavo EP delegācija. Pašu ziņojumu par situāciju šajā republikā nelasīs, kā bija paredzēts iepriekš, lords Džads, kurš apmeklēja Čečeniju. Viņš tika atzīts par "ieinteresētu personu", un tagad tiek meklēts cits cilvēks, kurš varētu ziņojumu nolasīt. Krievijas delegācijas vadītājs aģentūrai izteicās, ka pagaidām delegāti vēl nav sākuši aktīvi rīkoties, lai panāktu labvēlīgu lēmumu par Krievijas delegācijas pilnvaru atjaunošanu. "Pagaidām nav šāda lēmuma starta nosacījumu, bet mēs piekopjam piesardzīgu optimismu," uzsvēra Rogozins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu