Hilarija Klintone saņems 8 miljonus dolāru par memuāriem par dzīvi Baltajā namā .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV pirmā lēdija un jaunievēlētā senatore Hilarija Klintone parakstījusi 8 miljonu dolāru līgumu par savu memuāru sarakstīšanu par dzīvi Baltajā namā.

Minētā summa tikai nedaudz atpaliek no rekorda - 8,5 miljoniem dolāru, kas 1994.gadā samaksāti pāvestam Jānim Pāvilam II par viņa grāmatu "Pārkāpjot cerību slieksni". Izdevējs "Simon and Shuster" jau publicējis Hilarijas citas grāmatas par bērnu tiesībām un Balto namu. Neviens nešaubās, ka plānotās grāmatas centrālā tēma būs viņas vīra, ASV prezidenta Bila Klintona skandāls ar Moniku Levinsku. Par ASV pirmās lēdijas plāniem kļuva zināms no radiointervijas, ko viņa sniedza pagājušajā mēnesī. Izrādījās, ka Hilarija Klintone jau sen gatavojusies pavēstīt pasaulei par savu attieksmi pret Bila Klintona skandalozo sakaru ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku. Ar laiku šī vēlēšanās izsūdzēt grēkus kļuvusi spēcīgāka un to uzkurinājis, no vienas puses, neaptveramais daudzums baumu par viņas vīra skandalozajām dēkām un, no otras puses, ASV feministu nometnes neatslābstošā kritika. Uz jautājumiem par motīviem, kas viņu mudina sākt rakstīt grāmatu, Hilarija atbildēja šādi: "Man piedēvē svešas domas, svešas jūtas. Bet es vēlētos dalīties savās personiskajās domās, pastāstīt par kāpumiem un kritumiem, par to, kas jau ir kļuvis par vēsturi." Jāteic, ka par Klintonu laulību ir uzrakstīts ap desmit grāmatu. To vidū ir pirmās lēdijas visjaunākais "Ielūgums Baltajā namā". Kaut arī grāmata uzrakstīta, pamatojoties uz interviju ar Hilariju un tajā stāstīts galvenokārt par ģimenes tējas dzeršanām un jocīgiem notikumiem Klintonu ģimenē, tajā pietrūkst sensācijas. Toties jaunajai grāmatai, pēc izdevēju domām, jākļūst par īstu "bumbu". Hilarija Klintone ir pirmā valsts pirmā lēdija, kas ievēlēta Senātā, kur viņa sāks darboties janvārī. Senāta ētiskie noteikumi atļauj senatoriem saņemt maksājumus par noslēgtajiem grāmatu līgumiem tiktāl, cik šādi maksājumi ir saskaņā ar parastajiem un līgumu noteikumiem, kas reglamentē grāmatu līgumus, raksta laikraksts "The Washington Post". ASV prezidenta Bila Klintona kundze Hilarija grāmatu cer publicēt 2003.gada sākumā. Viņas vīra prezidentūras laiks beidzas 2001.gada janvārī. Klintona administrācijas laikā Kongresa Pārstāvju palātas priekšsēdētājs republikānis Ņūts Gingričs nonāca konfliktā ar palātas demokrātiem par savu 4,5 miljonu dolāru vērto grāmatas līgumu. Saduroties ar pastāvīgu sabiedrības spiedienu, Gingričs piekāpās un pieņēma simbolisku viena dolāra samaksu plus ieņēmumus no grāmatas pārdošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu