Holivudas zvaigznes pauž atbalstu Goram .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties ASV prezidenta vēlēšanām 7.novembrī, Holivudas zvaigznes ir mobilizējušās, lai paustu atbalstu Demokrātu partijas kandidātam - viceprezidentam Alam Goram.

Gors šonedēļ piedalījās kopīgā pasākumā ar tādām zvaigznēm kā kinoaktieri Mārtins Šīns un Bens Afleks, mūzikas producents Kvinsijs Džounss un dziedātāja Šēra. Rokeris Džo Volšs un citi iesildīja pūli, kas rēcot pauda savu piekrišanu aktiera un režisora Džona Kjūsaka paziņojumam, ka Republikāņu partijas kandidātam Džordžam Bušam junioram rūp tikai "bagātie un baltie vīrieši un sievietes". Aktrise Vūpija Goldberga sacīja, ka republikāņi nepievērš nekādu uzmanību ("don''t give a s---") tādiem jautājumiem kā izglītība un vides aizsardzība. Aktieris un režisors Bobs Reiners, kurš ir viens no aktīvākajiem Demokrātu partijas biedriem Holivudā, organizēja Gora līdzekļu vākšanas kampaņu 18.septembrī, kurā tika savākti 3,5 miljoni dolāru (2,2 miljoni latu). Atbalstu Goram ir pauduši arī režisors Stīvens Spīlbergs, aktieri Ričards Dreifūss, Patrisija Arketa, Aleks un Bilijs Boldvini, Vudijs Harelsons, Teds Dansons, Kventins Tarantino, Toms Henkss un dziedātājs Stīvs Vonders. Barbra Streizande šim nolūkam rīkoja benefices, bet komiķis Bils Kosbijs pavadīja Goru divos kampaņas braucienos pa Pensilvānijas štata rietumdaļu, kur Gors ir tikai nedaudz populārāks par Bušu. Kinoindustrijā Goru atbalstīja 79 procenti, bet televīzijā - 84 procenti. Starp līdzekļu ziedotājiem Gora vēlēšanu kampaņai ir 17 "Oskaru" laureāti, tai skaitā Vorens Bītijs, Nikolass Keidžs, Kevins Kostners, Roberts de Niro, Maikls Duglass, Toms Henkss, Džeks Nikolsons, Gvineta Paltrova, Stīvens Spīlbergs, Olivers Stouns un Barbra Streizande. Holivudas atbalstu Goram izskaidro viņa sabiedrotā Bila Klintona draudzīgās attiecības ar izklaides industriju. Šo atbalstu nemazināja arī Gora lēmums izvēlēties par viceprezidenta kandidātu senatoru Džo Lībermanu, kurš ir kritizējis seksu un vardarbību daudzās Holivudas filmās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu