41 cilvēks atzīts par cietušo Rāceņu trases krimināllietā .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, nolasot apsūdzības rakstu, prokurors Arvīds Kalniņš uzsvēra, ka piecu tiesājamo nolaidības dēļ autokrosa sacensību laikā gāja bojā astoņi cilvēki, 12 cilvēkiem tika nodarīti smagi miesas bojājumi, 13 cilvēkiem - vidēji smagi miesas bojājumi un 12 cilvēkiem - viegli miesas bojājumi. Kopumā sacensībās bija aptuveni 3000 skatītāju.

Vidzemes tiesu apgabala prokuratūra kopumā 41 cilvēku atzinusi par cietušo pagājušā gada 27.jūnijā notikušajā traģēdijā Madonas rajona Rāceņu autotrasē. Neviens tiesājamais savu vainu neatzīst. Kā jau ziņots, Madonas rajona tiesā šodien sāk izskatīt krimināllietu, kas ierosināta par Madonas rajona Rāceņu trasē notikušo traģēdiju. 1999.gada 27.jūnijā Madonas rajona Lazdonas pagasta Rāceņu trasē Latvijas autokrosa čempionāta posma DI klases braucienā notika avārija, kurā gāja bojā septiņi un ievainojumus guva 27 cilvēki. Vēlāk slimnīcā mira arī deviņus gadus vecs zēns. Krimināllietā apsūdzības izvirzītas piecām personām - sacensību galvenajam tiesnesim Ziedonim Vanteram, distances priekšniekam Vladimiram Vihrovam un sacensību komisāram, šķīrējtiesnesim Vairim Trallam, sacensību organizētājam Jānim Garajam un bijušajai Autokrosa komisijas priekšsēdētājai Diānai Daugulei. Visām piecām personām apsūdzības izvirzītas par sabiedrisko pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu. Kā drošības līdzeklis apsūdzētajiem piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu. Apsūdzības krimināllietā izvirzītas pēc Krimināllikuma (KL) 226.panta par sabiedrisko pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, ja tās rezultātā iestājušās smagas sekas. Iepriekš krimināllieta gan tika ierosināta pēc KL 197.panta par nolaidību, tomēr prokuratūra uzskatīja, ka 226.pants ir atbilstošāks. KL 226.pants paredz sodu ar brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem vai naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu