Krievija apsveic Koštuņicu kā Dienvidslāvijas jauno prezidentu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs šorīt Belgradā tikās ar Vojislavu Koštuņicu un pasniedza viņam Vladimira Putina apsveikuma vēstuli. Vēlāk Ivanovs devās uz Slobodana Miloševiča Belgradas rezidenci, kur viņš vēlas apspriesties nu jau ar bijušo Dienvidslāvijas prezidentu. Taču pagaidām vēl nav saņemtas ziņas, ka šāda tikšanās būtu notikusi.

Koštuņicas un Ivanova sarunu dēļ nedaudz aizkavējusies jaunā Dienvidslāvijas prezidenta inaugurācijas ceremonija. Par to, ka Vladimirs Putins ar ārlietu ministra starpniecību ir apsveicis jaunievēlēto prezidentu, ziņo aģentūra AFP. "Es Koštuņicam nodevu prezidenta Putina apsveikumus," pēc tikšanās ar opozīcijas līderi sacīja Ivanovs, nesniedzot nekādus sīkākus komentārus. Telekompānija NTV informē, ka lielākā daļa Krievijas valsts domes deputātu savā šīrīta sēdē bija samērā apjukuši, uzzinot par jaunumiem Dienvidslāvijā. Parlamentārieši centās uzsvērt, ka Belgradā valda haoss un par kaut kādu demokrātiju šajā gadījumā runāt nevar. Komunistu līderis Genādijs Zjuganovs izteicies: “Belgradas ielās ož pēc marihuānas, vodkas un dolāriem.” Savukārt ASV Valsts sekretāre Madlēna Olbraita intervijā telekompānijai CNN atzinīgi novērtējusi Krievijas apņemšanos atzīt Vojislavu Koštuņicu par likumīgi ievēlēto Dienvidslāvijas prezidentu. Situācija Belgradas ielās patlaban ir mierīga, taču telekompānija NTV pirms neilga brīža ziņoja, ka Dienvidslāvijas galvaspilsētas virzienā ir devušies divi armijas bataljoni un vairākas citas karaspēka vienības, kas atbalsta līdzšinējo Dienvidslāvijas prezidentu Slobodanu Miloševiču. Tiesa gan, šādus faktus žurnālistiem sniedzis pazīstamais krievu šovinists un Valsts domes starptautisko lietu komitejas vadītājs Dmitrijs Rogozins, kurš uzskata, ka Miloševiču varētu atbalstīt vidējā ranga armijas virsnieki. Neatkarīgi informācijas avoti pagaidām viņa teikto neapstiprina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu