Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pārtikas rudzu nepietiek, tāpēc maizes ceptuvēm nebūs iespējas ražot tīru rudzu maizi. Izmaiņas gaidāmas gan rudzu maizes sortimentā, gan arī kvalitātē, sastāvā un garšā, šodien preses konferencē informēja a/s "Balvu maiznieks" direktore Maruta Dokāne.
Lai saglabātu vēlamo maizes kvalitāti, maizei, kas līdz šim tika cepta kā rudzu maize, būs nepieciešams pievienot 15-20% kviešu. Šādai maizei būšot īsāks derīguma termiņš, jo tā sakalst ātrāk, tādēļ būs jāpārorientējas uz mazāku maizes klaipu ražošanu. Kā stāstīja Dokāne, līdz šim ierastā garša būs panākama, tikai lietojot īpašus garšas uzlabotājus, taču tādā gadījumā maizes sastāvs vairs nebūšot tik dabisks kā līdz šim.