Svied ārā klepus sīrupus - tie ir pilnīga naudas izšķiešana (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Revolucionārā pētījumā noskaidrots, ka nepastāv neviens zinātnisks pierādījums, ka klepus sīrupi varētu pozitīvi ietekmēt atlabšanu no klepus vai mīkstinātu nepatīkamos tā simptomus.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “British Journal of General Practice”, rakstīts, ka gan sausa, gan mitra klepus gadījumā nepieciešams vienāds atlabšanas laiks, kas nemainās no tā, vai pacients lieto vai nelieto pretklepus līdzekļus.

Klepus ir viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki apmeklē savu ģimenes ārstu. Miljoniem eiro katru gadu pasaulē tiek iztērēti medikamentiem, kas paredzēti nelielu iesnu vai klepus ārstēšanā.

Pēc sešu atsevišķu pētījumu analīzes, kas aptvēra 700 pacientus, zinātnieki nonāca pie šokējoša secinājuma – klepu ar parastajiem medikamentiem nav iespējams izārstēt.

Klepus sīrupu un citu ķimikāliju vietā slimniekiem vajadzētu vienkārši dzert daudz ūdens un ieturēt gultas režīmu.

Bāzeles Universitātes pētnieki izanalizēja pacientus, kas trīs līdz astoņas nedēļas cieta no vīrusu izraisīta klepus. Tika pārbaudīta vesela virkne pretklepus zāļu to skaitā pretsāpju līdzeklis kodeīns, dažādas pretklepus tabletes, deguna aerosoli un inhalatori.

Rezultātā noskaidrojās, ka neviens no pretklepus līdzekļiem nepaātrina atveseļošanos no klepus un atlabšana norisinājās nemainīgā ātrumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu