"Pussy Riot" dalībnieku iespējamas saindēšanās dēļ hospitalizē; viņš zaudē redzi un runas spējas

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs
"Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs Foto: TASS/Scanpix

Krievijas protestu pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs ir hospitalizēts smagā stāvoklī iespējamas saindēšanās dēļ, trešdien ziņoja radiostacija "Eho Moskvi" un interneta ziņu portāls "Meduza".

(Papildināta ziņa.)

Verzilovs kopš otrdienas vakara atrodas ārkārtas medicīniskajā aprūpē.

Mediji citēja "Pussy Riot" locekles Veronikas Ņikulšinas teikto, ka Verzilovs tiek ārstēts kādas Maskavas slimnīcas toksikoloģijas nodaļā. Viņš tika nogādāts slimnīcā, jo sāka zaudēt redzi, kā arī spēju runāt un staigāt. Simptomi esot uzradušies pēc tiesas sēdes un vakarā dažu stundu laikā strauji pastiprinājušies, stāsta Ņikulšina.

"Kad atbrauca "ātrie", viņš uz visiem jautājumiem atbildēja: "Nē, neko neēdu, nelietoju nekādas vielas." Viņam strauji palika sliktāk, sākās krampji. Braucot ātrās palīdzības mašīnā, viņš sāka murgot. (..) Viņš nonāca pusmiega, pusamnēziskā stāvoklī, pārstāja ar mani runāt un vairs nepazina," portālam "Meduza" stāstīja Ņikulšina, kurai ar Verzilovu ir attiecības.

Slimnīcā izdarītās analīzes "neko sliktu it kā neuzrādīja", teica sieviete. Taču naktī Verzilovu pārveda uz toksikoloģijas nodaļu. Ņikulšinai mediķi sīkāku informāciju nesniedza, jo "civilsievas statuss nekādas tiesības nedod", viņa sacīja.

"Ārste pateica tikai to, ka stāvoklis ir smags, dinamika ir pozitīva un viņš sācis atsaukties uz savu vārdu," norāda Ņikulšina.

Verzilovs, Ņikulšina un vēl divas šīs grupas aktīvistes Olga Kuračeva un Olga Pahtusova pirms tam izcieta 15 dienu administratīvo arestu par ielaušanos futbola laukumā Pasaules kausa fināla laikā.

Ņikulšina, Kuračeva, Verzilovs un Pahtusova, ģērbušies policistu uniformās, jūlijā izskrēja futbola laukumā Maskavas Lužņiku stadionā, īslaicīgi apturot Francijas un Horvātijas spēli otrajā puslaikā. Starp šīs spēles skatītājiem bija Krievijas prezidents Vladimirs Putins un citu valstu līderi, tai skaitā Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Pussy Riot" nekavējoties ievietoja paziņojumus sociālajos medijos, uzņemoties atbildību par šo protestu un publicējot sešu politisku prasību sarakstu.

"Atbrīvojiet visus politieslodzītos," bija pirmā no šīm prasībām. Tika arī pieprasīts izbeigt aizturēšanas mierīgos mītiņos un "atļaut politisku konkurenci valstī".

"Pussy Riot" nonāca mediju uzmanības centrā 2012.gadā, kad vairākas grupas dalībnieces tika aizturētas par Kremlim veltītas protesta akcijas sarīkošanu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu