Spriedīs par nepieciešamību sasaukt "Brexit" samitu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi, kas nākamnedēļ pulcēsies Austrijā, cita starpā apspriedīs, vai sarīkot novembrī īpašu "Brexit" samitu, ceturtdien pavēstīja kāds augsta ranga Eiropas Savienības (ES) diplomāts.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, viņš arī apstiprināja, ka ES turpina sagatavošanās darbus gadījumam, ja Lielbritānija no ES nākamgad izstāsies, nenoslēdzot vienošanos par turpmākajām abu pušu attiecībām.

Diplomāti un ES amatpersonas stāsta, ka tiekot apspriesta iespēja sarīkot Briselē īpašu samitu, kas varētu notikt novembra vidū, jo līdz kārtējam samitam, kas paredzēts 18.oktobrī, domājams, nebūs iespējams panākt galīgo vienošanos par Lielbritānijas izstāšanās līgumu.

Diplomāts, kuram bija uzticēta žurnālistu informēšana, pavēstīja, ka tālākas sarunas par īpašā samita sasaukšanu turpināsies nākamnedēļ Zalcburgā, kur 19.septembrī uz neformālu samitu pulcēsies visu dalībvalstu līderi.

Uz jautājumu, vai Zalcburgas samitā ES "Brexit" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē varētu saņemt jaunu mandātu sarunām par bloka un Lielbritānijas nākotnes tirdzniecības attiecībām, diplomāts atbildēja, ka Barnjē šāds pilnvarojums neesot vajadzīgs.

Tomēr diplomāts atzina, ka Barnjē varētu vēlēties samita laikā saņemt sīkākus norādījumus turpmākajām sarunām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu