Solsberi restorānā saindējies pāris; policija noliedz saistību ar "Novičok" (1)

Medijos izskanējis, ka viens no cietušajiem ir Krievijas pilsonis
TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Solsberi svētdienas vakarā Lielbritānijas policija pārbaudījusi itāļu restorānu, kur kādam pārim - tai skaitā, iespējams, vienam Krievijas pilsonim - pēkšņi palicis slikti, bet secinājusi, ka notikušais nav saistīts ar nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Martā Solsberi ar "Novičok" tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija.

Nekas neliecina, ka divu cilvēku saslimšanu itāļu restorānā Solsberi izraisījis "Novičok", pirmdien paziņoja policija.

VIDEO: Solsberi restorānā saindējies pāris

Taču, ņemot vērā nesenos notikumus pilsētā un bažas, ka pāris varēja būt pakļauts nezināmas vielas iedarbībai, tika īstenoti augstākā līmeņa drošības pasākumi un iesaistīti visi avārijas dienesti, skaidroja policija, kas nožogoja "Prezzo" restorānu Solsberi.

Pāris - vīrietis ap gadiem četrdesmit un aptuveni desmit gadus jaunāka sieviete - ievietoti Solsberi slimnīcā, kur tiek novēroti.

Viens no cietušajiem ir Krievijas pilsonis, raidorganizācijai SKY pavēstīja informācijas avoti, kas vēlējās palikt anonīmi. Šī informācija nav tikusi oficiāli apstiprināta.

Pagaidām nav zināms, vai noticis noziegums, norādīja policija, piebilstot, ka notikušais vairs netiek uzskatīts par "lielu incidentu", taču izmeklēšana turpinās.

Lielbritānija uzskata, ka Skripaļus ar "Novičok" saindēja Krievija. Skripaļi izdzīvoja, taču sieviete, kas jūnijā nonāca saskarē ar šo vielu Eimsberi, slimnīcā nomira. Viņas partneris arī saindējās, bet palika dzīvs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu