ASV glābēji steidzas palīgā "Florensas" iesprostotajiem iedzīvotājiem

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Krasta apsardze devusies palīgā Ziemeļkarolīnas iedzīvotājiem, kas tikuši iesprostoti savās mājās par spīti tam, ka piekrastes reģionos viesuļvētras "Florensa" dēļ tika izsludināta plaša evakuācija.

Svētdien Ziemeļkarolīnā turpinājās spēcīgas lietusgāzes, kuru izraisītie plūdi norobežoja piekrastes pilsētu Vilmingtonu no ārpasaules un nodarīja postījumus tūkstošiem māju. Pastāv bažas par vēl lielākiem plūdiem, ja upes izies no krastiem un appludinās tuvējās pilsētas.

Vētra prasījusi vismaz 16 cilvēku dzīvības.

Foto: SCANPIX

Vairāk nekā 900 cilvēku tika izglābti no vētras nestajiem plūdiem. Daudzi no tiem tika izglābti Vilmingtonā - vēsturiskā piekrastes pilsētā ar 117 000 iedzīvotāju, kas atrodas pussalā starp lielu upi un Atlantijas okeānu.

Izvairoties no nogāztiem kokiem un elektrības stabiem, glābēji ar laivām un helikopteriem centās sasniegt mājās iesprostotos iedzīvotājus. Izglābto vidū bija ģimenes, zīdaiņi, veci cilvēki un mājdzīvnieki.

"Plūdu dēļ nav nekādu izbraucamu ceļu, kas ved uz Vilmingtonu," radiointervijā teica pilsētas mērs Bils Safo.

Vilmingtonas ziemeļos ielas un ēkas apņēma plūdu ūdeņi trīs metru dziļumā. Vietējie norāda, ka tādi plūdi vēl neesot pieredzēti.

Nacionālais Meteoroloģijas dienests reģionā izsludinājis plūdu trauksmi vismaz līdz pirmdienas rītam. 

Gaidāms, ka lietus turpināsies, tāpēc Ziemeļkarolīnas rietumos ir paaugstināts dubļu straumju un nogruvumu risks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu