Solsberi restorānā sasirgušie cilvēki nav bijuši pakļauti nervu indes iedarbībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Pāris, kuram svētdien itāļu restorānā Solsberi pēkšņi palika slikti, nav bijis pakļauts nervus paralizējošās vielas "Novičok" iedarbībai, apliecinājuši veikto pārbaužu rezultāti, ziņo Lielbritānijas medijs “Sky News”.

Lielbritānijas policija jau iepriekš bija paziņojusi, ka notikušais nav saistāms ar “Novičok” lietu.

42 gadus vecam vīrietim un 30 gadus vecai sievietei Solsberi itāļu restorāna “Prezzo” apmeklējuma laikā pēkšņi kļuva slikti ar veselību, un viņi abi nogādāti slimnīcā.

Foto: SCANPIX

Kā ziņots, martā Solsberi ar "Novičok" tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija.

Ņemot vērā bažas, ka pāris varēja būt pakļauts nezināmas vielas iedarbībai, tika īstenoti augstākā līmeņa drošības pasākumi un iesaistīti visi avārijas dienesti, iepriekš ziņoja LETA.

Foto: SCANPIX

Šonedēļ veiktās pārbaudes apliecinājušas, ka pāra saslimšanai nav nekādas saistības ar “Novičok”.

Tikmēr Lielbritānijas tabloīds “The Sun” ziņo, ka incidentā sieviete ir no Krievijas, kura restorānu Solsberi apmeklēja kopā ar savu vīru.

Foto: SCANPIX

30 gadus vecā Anna Šapiro, sarunā ar “The Sun” izteikusies, ka viņu mēģinot noindēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma slepkavas.

Krievijas vēlmi viņu nogalināt sieviete skaidro ar to, ka viņas tēvs iepriekš ieņēmis augstu amatu Krievijas militārajās struktūrās.

“Es biju Putina rokaspuišu mērķis. Viņi grib, lai es būtu mirusi, jo es neatbalstu Putinu un esmu uzgriezusi muguru savai dzimtenei,” stāsta Lielbritānijā dzīvojošā sieviete, kura ir modele.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu