Turcija soda telekanāla vadītājus par "teroristu propagandas" izplatīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" logotips uz sagrauta ūdenstorņa Irākas pilsētā Mosulā
Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" logotips uz sagrauta ūdenstorņa Irākas pilsētā Mosulā Foto: Sipa USA/ScanPix

Stambulas tiesa trešdien piespriedusi cietumsodus bijušajiem telekanāla "Hayatin Sesi" vadītājiem par "teroristu propagandas" izplatīšanu, ziņo mediji. Turcijā turpinās valdības represijas pret medijiem.

Slēgtā laikraksta bijušie īpašnieki Mustafa Kara un Ismails Gokans Bairams un galvenais redaktors Gokans Četins tika notiesāti par teroristu grupējumu "Islāma valsts" un kurdu bruņotā separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) propagandas izplatīšanu.

Viņiem katram tika piespriests trīs gadu un deviņu mēnešu ilgs cietumsods.

Starptautiskais Preses institūts (IPI) un preses un vārda brīvības organizācija "Reportieri bez robežām" ("Reporters sans frontieres" - RSF) apstiprināja, ka tiesa piespriedusi šādu sodu.

Kreisais telekanāls "Hayatin Sesi", kurš bija ļoti kritisks pret Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu un plaši atspoguļoja protestus pret Erdoganu 2013.gada vasarā, tika slēgts ar valdības ārkārtas dekrētu pēc neveiksmīgā valsts apvērsuma 2016.gada vasarā.

Prokuratūra bija pieprasījusi piespriest apsūdzētajiem katram visam 13 gadu ilgu cietumsodu.

RSF pārstāvis Turcijā sacīja, ka Kara, Bairams un Četins var palikt brīvībā, kamēr tiks izskatītas apelācijas.

Preses brīvības organizācijas apsūdz Erdoganu vārda brīvības ierobežošanā Turcijā, sevišķi pēc neveiksmīgā puča.

Saskaņā ar preses brīvības organizācijas P24 datiem Turcijā atrodas ieslodzījumā 183 žurnālisti. Lielākā daļa no viņiem tika aizturēti masu represijās pēc puča mēģinājuma, kura mērķis bija gāzt Erdoganu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu