Igaunijā nodegusi bitkoinu bagātnieka miljonu vērtā muiža (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

7.septembra vakarā vēsturiskajā Mallas muižā Igaunijā izcēlās liels ugunsgrēks. Telekanāla ETV raidījums "Aculiecinieks" ("Pealtnagija") ziņo, ka somu uzņēmējs Risto Pietile 2014.gadā esot iegādājies muižu par vienu miljonu dolāru, ko sapelnījis darījumos ar bitkoiniem - populārāko kriptovalūtu pasaulē.

Uzņēmējs esot plānojis padarīt muižu par starptautisku kriptovalūtu centru, kurā varētu pulcēties šīs jomas entuziasti no visas pasaules. Taču šomēnes notikušais ugunsgrēks grandiozos plānus izjauca.

Kā norāda ERR, muižas nopirkšana tiek uzskatīts par dārgāko darījumu, kas jebkad veikts bitkoinos.

Raidījums norāda uz dīvainu sakarību - šķiet, ka Pietili Igaunijā vajā ugunsgrēki. Ugunsgrēks izcēlies arī Tallinas biroju ēku kompleksā, kur Pietile īrējis telpas. Vai tā ir tikai sakritība, vai arī ļaunprātīga dedzināšana - šis jautājums paliek neatbildēts, vēsta raidījums.

Mallas muiža rakstos pirmoreiz pieminēta 1443.gadā. Muiža 18.gadsimtā tika iznīcināta Lielajā Ziemeļu karā, bet 19.gadsimtā tā nodega. 20.gadsimtā muiža ilgu laiku stāvēja tukša, bet 1999.gadā nonāca privāto īpašnieku rokās.

Kinomīļi to redzējuši 2017.gada mākslas filmā "Novembris", kas balstīta uz igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka romāna "Rijkuris jeb Novembris" motīviem. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu