Lietuviešu slepkava atzīstas nežēlīgā latvietes izvarošanā Ziemeļīrijā

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Policijas foto

Par slepkavību notiesāts Lietuvas pilsonis Ziemeļīrijas tiesā atzinis vainu nežēlīgā latvietes izvarošanā un aplaupīšanā, vēsta portāls "Independent.ie". Tas notika, kamēr otrā istabā gulēja sievietes piecus gadus vecais dēls. Brutālais uzbrukums notika pirms deviņiem gadiem - 2009.gada 9.maijā.

35 gadus vecais Deivids Paļutis kopā ar vēl apmēram pieciem krievu tautības vīriešiem ielauzās latvietes mājā Ziemeļīrijā. Sieviete, kas nodarbojās ar prostitūciju, tobrīd dzīvesvietā atradās ar kopā ar piecus gadus veco dēlu un kādu vīrieti. 

Uzbrukums ilga apmēram 40 minūtes. Tā laikā sievieti izvaroja vairāki vīrieši, kuri draudēja nogalināt mājoklī esošos cilvēkus un pieprasīja naudu. Sievietei tika nozagta bankas karte, no kuras uzbrucēji tuvējā bankomātā izņēma 320 sterliņu mārciņas.

Sieviete vēlāk identificēja Paļuti kā vienu no uzbrucējiem. Paļutis 2009.gadā izbēga no atvērtā tipa cietuma Kavanas grāfistē Īrijā. Viņš tur izcieta sodu par citu uzbrukumu.

Paļutis tika no jauna aizturēts Ziemeļīrijā, bet 2010.gada septembrī viņu kļūdaini izlaida no ieslodzījuma vietas. Viņš bēguļoja nepilnu gadu, un šajā laikā viņu meklēja atbildīgie dienesti Īrijā un Ziemeļīrijā, kā arī Interpols. 2011.gada aprīlī, kamēr Paļutis bija meklēšanā, viņš nogalināja ukraini Dimtro Grisunovu. Paļutis pēc strīda sašāva Grisunovu krūtīs. Vīrietis no gūtajiem savainojumiem pēc vairākām dienām nomira.

2011.gada aprīlī Paļuti aizturēja Dublinā. Viņam par cilvēka nonāvēšanu un apzāģētas šautenes un munīcijas glabāšanu tika piespriests septiņu gadu cietumsods.

Ņūrijas tiesas tiesnesis trešdien norādīja, ka Paļutis pašlaik nesagādājot ievērojamus draudus sabiedrībai. Paļuti par uzbrukumu sievietei tiesās nākammēnes.

Viņš atzina vainu sievietes izvarošanā un laupīšanā, 320 mārciņu nozagšanā un uzbrukumā vīrietim, kurš tobrīd atradās sievietes dzīvoklī.

Cietusī sieviete apgalvo, ka uzbrukums viņai radījis psiholoģiskas problēmas, kas mainījušas viņas dzīvi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu