Ķīna aicina ASV atcelt sankcijas tās Aizsardzības ministrijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Ķīna piektdien aicinājusi Savienotās Valstis atcelt sankcijas, ko tās piemērojušas Ķīnas Aizsardzības ministrijas departamentam par ieroču iegādi no Krievijas, vai rēķināties ar sekām.

"Ķīnas puse pauž spēcīgu sašutumu par augstāk minēto ASV nesaprātīgo praksi," paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrija.

Jau vēstīts, ka ASV ceturtdien noteica sankcijas 33 Krievijas privātpersonām un juridiskajām personām par Krievijas valdības "kaitīgajām darbībām", kā arī Ķīnas Aizsardzības ministrijas departamentam par Krievijas militārās tehnikas iegādāšanos.

Kā paziņoja ASV Valsts departaments, sankcijas Krievijas privātpersonām un juridiskajām personām noteiktas tāpēc, ka tās ietilpst Krievijas armijā vai specdienestos vai strādā to labā. Visas privātpersonas un juridiskās personas jau iepriekš bija iekļautas ASV sankciju sarakstā un pret 28 no tām jau izvirzītas apsūdzības ASV īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas ietvaros.

Millers veic izmeklēšanu par iespējamu saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Ķīnas Aizsardzības ministrijas Ekipējuma izstrādes departamentam sankcijas noteiktas tāpēc, ka tas ar Krievijas militārās tehnikas iegādāšanos pārkāpis ASV noteiktās sankcijas Krievijai.

Ķīna no Krievijas iegādājusies iznīcinātājus "Su-25" un pretgaisa aizsardzības sistēmas "S-400".

Reaģējot uz sankcijām, Maskava paziņojusi, ka tās grauj globālo stabilitāti, un brīdināja ASV nespēlēties ar uguni.

"Viņiem derētu atcerēties, ka pastāv tāds koncepts kā globālā stabilitāte, kuru viņi neapdomīgi grauj, saasinot spriedzi Krievijas un Amerikas attiecībās," paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Ribakovs.

"Spēlēšanās ar uguni ir muļķīga, tas var kļūt bīstami," viņš piebilda.

"Mēs rekomendējam Vašingtonas sankciju mašīnas vadītājiem vismaz virspusēji iepazīties ar mūsu vēsturi, lai nepieļautu iešanu pa apli," sacīja Ribakovs.

Viņš uzsvēra, ka nevienas no ASV sankcijām nav spējušas piespiest Krieviju mainīt savu uzvedības modeli.

"Lielais daudzums Amerikāņu "melno sarakstu" atkārto viens otru. Tas ir smieklīgi, bet tā ir," sacīja Ribakovs.

"Izskatās, kas tas tur kļuvis par sava veida nacionālo laika pavadīšanas veidu," piebilda Ribakovs. Viņš sacīja, ka šīs ir 60.sankcijas kopš 2011.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu