Minhenē atklāts ikgadējais Oktoberfest (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Minhenē atklāts šā gada Oktoberfest
Minhenē atklāts šā gada Oktoberfest Foto: AFP/SCANPIX

Šajā nedēļas nogalē Minhenē jau 185.reizi ir atklāti tradicionālie „Oktoberfest” alus dzeršanas svētki, kuros šoreiz viena alus kausa cena ir līdz pat €11,50. Par šo svētku pirmsākumiem var uzskatīt kādu ballīti pļavā ārpus Minhenes 1810.gadā, kad svinības tika rīkotas par godu prinča Ludviga un viņa izredzētās līgavas Terēzas kāzām.

Šā gada „Oktoberfest” viesu vidū ir arī dažādi vērtētais Vācijas ekskanclers Gerhards Šrēders ar savu piekto dzīvesbiedri So Yeon Kimu, kā arī vesela virkne prominentu Bavārijas politiķu un izklaides industrijas pārstāvju.

Minhene šajās dienās uz alus svētkiem gaida apmēram sešus miljonus apmeklētāju, un laika apstākļi līdz šim ir āra pasākumam ļoti labvēlīgi. Visu svētku teritoriju apjož sēta, bet viesu pārbaudes notiek izlases veidā, ja kārtības sargiem kāds cilvēks šķiet mazliet aizdomīgs. Kopumā kārtības uzturēšanā šā gada „Oktoberfest” ir iesaistīti aptuveni 600 policisti. Atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz arī plašāk tiekot izmantotas videonovērošanas sistēmas un pie policistu uniformām piestiprinātās mobilās video fiksēšanas ierīces.

Atšķirībā no „Oktoberfest”, kas rīkots pirms 130 gadiem, šoreiz par viesu veselību rūpēsies nevis Sarkanais Krusts, bet gan Aiheras sanitārais dienests ar veseliem 600 palīgiem un 50 ārstiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu