Autobraucējiem Aglonas virzienā jārēķinās ar ilgāku ceļā pavadītu laiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dodoties uz Aglonu saistībā ar pāvesta Franciska vizīti, autobraucējiem šodien jārēķinās ar intensīvu satiksmi un ilgāku ceļā pavadītu laiku, kā arī ar remontdarbiem atsevišķos ceļu posmos,  informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Virzienā no Rīgas pa Daugavpils šoseju, ceļu būvdarbi notiek posmā no Dzelmēm līdz Jaunjelgavai. Šajā posmā ir noteikti maksimālā ātruma ierobežojumi 70 kilometri stundā. Šo remontdarbu posmu var apbraukt, braucot pa Tīnūžu-Kokneses šoseju.

Pļaviņās notiek Rīgas ielas pārbūve, tādēļ vienā posmā satiksmi regulē ar luksoforiem, kā arī noteikts maksimālā ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā. Šo remontdarbu posmu var apbraukt, neiebraucot Pļaviņās, bet turpinot ceļu pa Daugavpils šoseju.

Preiļos remontdarbi notiek uz Rīgas un Brīvības ielas.

No Preiļiem sākas arī autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona posma no Preiļiem līdz Bašķiem pārbūve. Šajā būvdarbu posmā ir uzklāts asfalts, noteikts maksimālais ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā, bet asfalta salaiduma vietās 50 kilometri stundā. Būvdarbu posmu var apbraukt caur Feimaņiem līdz Rēzeknes-Daugavpils šosejai vai caur Nīcgali un Špoģiem pa autoceļu Višķi-Nīcgale.

Savukārt Aglonā un tās apkaimē paredzēti dažādi satiksmes ierobežojumi. Aglonā transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt: Krāslavas ielā, Jaudzemu ielā, Tartakas ielā, Somersētas ielā, Dagdas ielā, Jaunaglonas ielā, uz autoceļa Jaunaglona-Aglona abās pusēs, uz autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona posmā no Rutuļiem līdz Aglonas bazilikai.

Lai nodrošinātu dalībnieku drošību pāvesta Franciska pastorālās vizītes laikā, Latvijā slēgta kravas auto tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem Aglonas apkaimē: Dagda-Aglona posmā Sloboda-Aglona; Krāslava-Preiļi-Madona posmā no Krāslavas līdz autoceļam Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi); Krāslava-Izvalta-Šķeltova-Aglona posmā Šķeltova-Aglona; uz Grāveriem; Jaunaglona-Aglona un Aglona-Višķi (V762). 

Kā apbraucamos ceļus ieteicams izmantot: Malta-Sloboda; Kastīre-Kategrade-Kameņeca-Kapiņi; Jaunokra-Grāveri; Grāveri-Višķi līdz Rēzeknes-Daugavpils šosejai.

Uz dalībniekiem un sabiedrisko transportu tranzītsatiksmes ierobežojumi neattieksies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu