Vai Vējoņa apģērbs, sagaidot pāvestu, atbilst etiķetei?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, sagaidot Viņa Svētību pāvestu Francisku, bija tērpies tumšā, klasiskā uzvalkā, baltā kreklā ar Latvijas karoga sarkanās krāsas kaklasaiti. 

Aplūkojot etiķetes noteikumus, tur teikts, ka personas, ja viņām nav t.s. "baltā privilēģija", kas nozīmē, ka esi starp 7 izredzētajiem, kas, tiekoties ar Viņa Svētību, var tērpties baltā, visbiežāk izvēlas melnas drēbes, tā paužot pazemību reliģijas un pāvesta priekšā.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis bija tērpies atbilstoši protokolam. Līdzās stāvošā Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece arī bija ņēmusi vērā etiķeti un bija tērpusies melnā kostīmā un mētelī. 

Foto: Valsts prezidenta kanceleja
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Vairums sieviešu, tiekoties ar pāvestu, izvēlas kostīmu vai kleitu, kuras garums ir pāri celim, kā arī pleci, dekoltē un muguras zona nav atsegti. Kājās sievietes velk zema papēža slēgtas kurpes. Bet galvu apsedz ar cepuri, plīvuru, lakatu vai kapuci. 

PĀVESTS UN PASAULES SLAVENĪBAS

Pāvesta  Franciska vizītes laikā Viļņā Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite bija tērpusies tumši zilā, elegantā bikškostīmā ar mākslinieciski izšūtu šalli. 

Foto: Reuters/Sipa Press/AFP/ AP

LATVIJĀ IERODAS PĀVESTS FRANCISKS 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu