Meksikā aizdomās par sadarbību ar narkotiku karteļiem tur visus Akapulko policistus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar aizdomām par sadarbību ar narkotiku karteļiem, izmeklēšana sākta pret visiem Meksikas dienvidu kūrortpilsētas Akapulko policistiem, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Izmeklēšana sākta pēc tam, kad radās aizdomas, ka pilsētas policijā iefiltrējušies narkotiku karteļu pārstāvji.

Valsts policija meklē divus Akapulko policijas virsniekus, kuri tiek apsūdzēti slepkavībās.

Savukārt visiem pārējiem pilsētas policistiem uz laiku atņemti dienesta ieroči.

Policijas pienākumus Akapulko šobrīd pilda štata policija un armija.

Narkotiku karteļu aktivitātes pēdējo gadu laikā būtiski palielinājušas noziedzības līmeni Akapulko, kas tradicionāli uzskatīta par vienu no populārākajām kūrortpilsētām Meksikā.

Pagājušajā gadā Akapulko reģistrētas 103 slepkavības uz 100 000 iedzīvotājiem, kas ir viens no augstākajiem slepkavību līmeņiem visā valstī.

Meksikas Gerrero štatā, kurā atrodas Akapulko, ir viens no lielākajiem vardarbīgās noziedzības līmeņiem visā Meksikā,. Un tas arī galvenokārt skaidrojams ar narkotiku karteļu aktivitātēm.

Ņemot vērā nepietiekamo apmācību un zemās algas, Meksikas pilsētu policisti ātri vien var nokļūt organizētās noziedzības grupējumu kontrolē.

Narkotiku karteļu pārstāvji parasti piedāvā pilsētu policistiem naudu par pakļaušanos karteļu līderiem.

Ja policisti atsakās sadarboties, tad viņiem tiek draudēts ar nogalināšanu.

Pašvaldību policijas līdz šim tikušas likvidētas vairākās Meksikas pilsētās, pieaugot bažām, ka vietējie policisti darbojas narkokarteļu interesēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu