Četri elementi, lai izveidotu ērtu un produktivitāti veicinošu mājas ofisu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Mūsdienās visai bieži sastopama parādība ir “attālināts darbs” jeb darbs no mājām. Nereti mājas apstākļos biroja funkciju pilda, piemēram, virtuves galds vai pat gulta. Tomēr, lai darbi ritētu raitāk, ir ieteicams parūpēties par mājas ofisa izveidi. Neatkarīgi no tā, vai mājās strādā reizi mēnesī vai katru dienu, pat izmēros neliela darba zona spēj pozitīvi ietekmēt produktivitāti un veicināt radošumu. Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv ir apkopojis, kādus četrus pamatelementus iekļaut savā mājas ofisā komfortablai darba pienākumu veikšanai.

Ērts un praktisks krēsls

Tiem, kuru darba diena paiet, piemēram, strādājot pie datora, svarīgi ir piemeklēt sev un savam augumam atbilstošu biroja krēslu. Svarīgi ir izvēlēties mēbeli, kas visā garumā balsta muguru un veicina labu sēdēšanas pozu. Vēl ieteicams, lai krēslam būtu regulējams sēdeklis, pielāgojami roku un kāju atzveltņi, tajā būtu viegli iesēsties (un no tā piecelties), kā arī – lai tas būtu viegli pagriežams. Ja telpa ir pietiekami liela, savā mājas ofisā iekļauj arī nelielu atpūtas krēslu, kur pauzēs atlaisties vai palasīt.

Atbilstoša darba virsma

Darba virsmas apmēri ir atkarīgi no mājas ofisa lieluma un tam atvēlētā budžeta. To iekārtojot, ņem vērā, kā norit tavs darbs un kas ir tā veikšanai nepieciešamie priekšmeti. Lai darba virsma vienmēr būtu tīra, kārtības uzturēšanai iegādājies galda organizatorus, kuros izvietot, piemēram, kancelejas preces. Mājas birojā ieteicams ierīkot arī vismaz pāris atvilktnes vai plauktiņus, kur ielikt tās lietas, ko ikdienā izmanto retāk.

Foto: Unsplash

Katrai lietai sava vieta

Lai galds nebūtu haotiski noklāts ar papīriem, rakstāmpiederumiem un dokumentu mapēm, katrai lietai paredzi savu vietu. Proti, savā mājas ofisā ieplāno pietiekami daudz atvilktņu, skapīšu un plauktiņu, kur uzglabāt visu ar darbu saistīto. Tiesa, ja lielākā daļa dokumentu ir elektroniskā veidā, pilnīgi pietiks arī ar vienu nelielu skapīti.

Foto: Unsplash

Labs apgaismojums

Griestu lampa, kas telpā nodrošina vispārēju apgaismojumu, ir tikai pirmais solis – mājas birojā ir svarīgi izvietot arī citus gaismas avotus. Pirmkārt, gādā, lai darba vietu apspīd dabiskā gaisma (piemēram, no logiem). Otrkārt, papildu apgaismojumu nodrošini ar galda lampu, kas izdala silta spektra gaismu. Lai neradītu spriedzi acīm un tās lieki nenogurdinātu, pārliecinies, lai gaisma krīt no priekšpuses un kreisā sāna, nevis no aizmugures. Savukārt, ja esi kreilis, lampu novieto labajā pusē, lai uz darba virsmas netiktu mesta ēna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu