Lidojošas automašīnas - tagadne, nevis nākotne! Izgudrotājs Filipīnās izveido mašīnu-dronu (4)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuter

Filipīniešu izgudrotājs Kikss Mendiola pagājušajā nedēļas nogalē prezentēja savu lepnumu - "lidojošo sporta mašīnu", ko viņš uzskata par nākotnes transporta priekšvēstnesi, vēsta aģentūra "Reuters".

Bijušais dejotājs un operators Mendiola dažas minūtes palidoja vienvietīgajā lidaparātā, kas darbojas ar tā saucamo multikoptera tehnoloģiju, ko parasti izmanto no attāluma vadāmo dronu ražošanā.

"Tas bija fantastiski," pēc pirmā publiskā izmēģinājuma teica Mediola. "Viss smagais darbs ir atmaksājies. Viss darbojās perfekti."

Mediolas lidaparāts spēj uzlidot 6,1 metra augstumā un sasniegt ātrumu 60 km/h. Pirmais izmēģinājuma lidojums, ko vēroja žurnālisti, ilga nedaudz ilgāk par desmit minūtēm.

Mendiola atzīst, ka līdzekļu savākšana projekta īstenošanai esot prasījusi daudz laika. Lidaparāts darbojas ar sešiem litija jonu akumulatoriem, ko šoferis vada ar pārnēsājamu radio frekvenču kontrolieri.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Lidojošais auto spēj nest līdz 100 kilogramiem svara. Ja Mendiolas mašīna-drons nonāktu lietošanā, izgudrojums galvaspilsētas Manilas iedzīvotājiem varētu aiztaupīt stundas, ko tiem nākas pavadīt sastrēgumos. "Stundas brauciena vietā tas varētu galamērķī nogādāt piecās minūtēs," teica izgudrotājs.

Lidaparātu darbina 16 motori - pat tad, ja kāds no tiem sabojātos, lidaparāts varētu turpināt ceļu.

Austrālijas uzņēmums "Star8" piedāvājis Mendiolam sadarboties pēc tam, kad filipīniešu izgudrotāja lidojošo auto redzēja video, kas ieguva lielu popularitāti sociālajos tīklos.

Kompānijas vadītājs Džeikobs Meimons stāsta, ka plānojot sākt mašīnas-drona masveida ražošanu un piedāvāt lidojošos mobiļus Austrālijas, Eiropas un Honkongas tirgū. Pirms tam gan pilnībā jāpabeidz lidaparāta izstrāde.

"Mēs to paveiksim ļoti ātri," ir pārliecināts Meimons.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu