90. gadu interjera tendences, kas ir aktuālas vēl šodien

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Overstock.com

Neapšaubāmi, mode nāk un iet – tendences mainās, paliek vai tiek aizstātas ar citām. Ņemot vērā, ka pagājušajā gadā un šogad aktuāli kļuvuši 90. gadi un to apģērbi un aksesuāri, rodas jautājums – vai arī interjera dizainā varēs manīt šīs dekādes pērles? Atbilde ir – jā! Amerikāņu mēbeļu vairumtirgotāja Overstock.com šā gada jūnijā veiktajā pētījumā noskaidrots, ka mūsdienu jaunieši labprāt savā mājoklī iekļautu vairākus priekšmetus, kas savulaik ir bijuši populāri 90. gados.

Korķa tāfeles

Aprakstāmas tāfeles ir pierastas gan dzīvojamās, gan komerciālās telpās, turpretī korķa tāfeles izmanto visai reti. Nu korķa virsma ir atgriezusies, gan ne ierastajā taisnstūra formā – tagad ir iespēja iegādāties plānu pašlīmējošo korķa virsmu, ar kuras formu un izvietojumu var manipulēt jebkurš pēc savas izvēles. Izgriez no materiāla sešstūrus un izlīmē pa sienu gluži kā bišu šūnas vai izgriez no korķa koku lapas – iespējamas daudzas un dažādas formas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Strike The Match | Laura (@strike_thematch) on

Sēžammaiss ar granulu pildījumu un mākslīgās ādas apvalku

Kam gan nepatika bērnībā mīcīt sēžammaisu ar bumbiņu pildījumu, it īpaši, ja maisu apņēma mīksts un silts apvalks. Nu piektdaļa mileniāļu vēlas šīs mēbeles atgriezt mūsdienu interjera priekšmetu tirgū.

Ziedu raksti

Jāatzīst, ka 90. gados ziedu raksti uz aizkariem un dīvāniem parasti nebija labas gaumes liecība vai izcila dizaina priekšmets. Tieši pretēji – šādi dīvāni vairāk bojāja mājokļa  kopskatu. Tomēr šodienas ziedu raksti vairs ne tuvu nelīdzinās 90. gadu smalko un monotono margrietiņu zīmējumam – šobrīd vairums tirgotāju piedāvā mēbeles ar lieliem dažāda izmēra ziediem, melnā un baltā saspēli un reālistisku ziedu attēlojumu. Šāda veida mēbeles vienlaikus būs gan klasiskas, gan arī modernas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofa Workshop (@sofaworkshop) on

Salokāmie krēsli

Šie krēsli bija ne tikai ērti, bet arī neaizņēma lieku mājokļa platību, turklāt salokāmie krēsli visai bieži “devās” līdzi dažādos ģimenes izbraucienos un vectēva makšķerēšanas sesijās. Nu mūsdienu jaunieši ir izteikuši, ka vēlas šo interjera dizaina priekšmetu atgriezt tirgū ar uzlabotu izskatu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by talomarkki (@talomarkki) on

Gulta ar baldahīnu

Milzīgas gultas ar baldahīnu ir visai maģiska mēbele – smalkais baldahīna audums radīs pat karalisku atmosfēru un piešķirs guļamistabai eleganci. Nu šādas gultas ir atgriezušās interjera tendenču sarakstā maliet modernizētākā formā, iederoties gan modernos, gan klasiskos mājokļos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LENHART DESIGN (@lenhart.design) on

Spilveni ar mākslīgās ādas pārvalku

Šie nelielie dekori ne tikai izskatās mīļi un skaisti, bet uz tiem ir arī patīkami apgulties – nav brīnums, ka spilvenus ar mākslīgās ādas apvalku jaunieši vēlas atgriezt interjera tendenču topā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Made By Carli | Home Blogger (@fwmadebycarli) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu