Zemestrīcē Indonēzijā nav cietuši Latvijas iedzīvotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemestrīces postījumi Indonēzijā, Sulavesi salā
Zemestrīces postījumi Indonēzijā, Sulavesi salā Foto: AFP / Scanpix

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā patlaban nav ziņu, ka zemestrīcē un cunami Indonēzijā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, informēja ministrijā. Arī konsulārajā reģistrā neviens Latvijas iedzīvotājs nav iepriekš reģistrējis braucienu uz dabas katastrofas skarto Sulavesi salu.

ĀM savā mājaslapā atjaunojusi informāciju par brīdinājumu iedzīvotājiem atturēties no šīs valsts konkrētā reģiona apmeklēšanas.

Foto: ekrānuzņēmums

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) ir izteicis līdzjūtību Indonēzijas tautai un zemestrīces un cunami upuru ģimenēm un novēlējis ātru atveseļošanos dabas katastrofā ievainotajiem.

Kā ziņots, Indonēzijas Sulavesi salu piektdien skāra zemestrīce un tai sekojošs cunami, kas prasīja vismaz 384 cilvēku dzīvības, 29 cilvēki pazuduši, bet vēl 540 guvuši nopietnus ievainojumus, sestdien paziņoja Nacionālā katastrofu vadības aģentūra.

Sulavesi salā piektdien notika divas zemestrīces, no kurām otrā bija 7,4 magnitūdas stipra. Otrā zemestrīce izraisīja līdz pat trīs metrus augstu cunami, kas sasniedza salas piekrasti pie Centrālās Sulavesi provinces galvaspilsētas Palu.

Kā pavēstīja katastrofu aģentūras pārstāvis, domājams, ka upuru skaits pieaugs, jo šobrīd dati ir tikai no Palu, kur cunami sapostījis vai sagrāvis tūkstošiem māju. Joprojām nav zināms "desmitiem līdz simtiem" cilvēku liktenis, kuri piedalījās pludmales festivālā Palu rajonā, kuru skāra cunami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu