ES pirms oktobra samita rīkos "Brexit" darba vakariņas bez Mejas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) līderi tiksies darba vakariņās tieši pirms izšķirošā oktobra samita, lai runātu par "Brexit", tiesa gan, pašai Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai klātneesot, trešdien pavēstīja amatpersonas.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks 18.oktobra sanāksmi raksturojis kā "patiesības mirkli" bloka šķiršanās sarunās.

28 līderi, arī Meja, tiksies ceturtdienas samitā, bet 27 dalībvalstu līderi bez britu premjeres tiksies iepriekšējās dienas vakarā darba vakariņās, lai "pārskatītu sarunu stāvokli".

ES paziņojumā teikts, ka vakariņas ir pasākums "ES27" - visām dalībvalstīm, atskaitot Lielbritāniju. Avots ziņu aģentūrai AFP gan atzina - ja Meja gribēs ierasties, durvis varētu būt atvērtas.

Paziņojot par atjaunoto dienaskārtību, Tuska birojs atgādināja Eiropadomes prezidenta paziņojumu pagājušajā mēnesī neformālajā samitā Zalcburgā, kur ES līderi noraidīja Mejas "Brexit" plānu.

"Oktobrī mēs "Brexit" sarunās sagaidām maksimālu progresu un rezultātus," septembrī sacīja Tusks. "Tad mēs izlemsim, vai ir atbilstoši apstākļi ārkārtas samita sasaukšanai novembrī, lai pabeigtu un formalizētu vienošanos."

Meja Zalcburgu pameta, sadusmota par Tuska izteikto vērtējumu, ka viņas "Brexit plāns "nedarbosies".

Trešdien premjere centās mobilizēt savas Konservatīvās partijas biedrus. Toriju ikgadējā konferencē Merja skubināja konservatīvos atbalstīt viņas sarunu pozīciju laikā, kas atbilstoši premjeres vērtējumam būs sarunu "smagākā fāze".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu