Priekšvēlēšanu labestība: Saeimas komisijām nodod opozīcijas priekšlikumu par pabalstiem vientuļiem pensionāriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijas deputātu iesniegto likumprojektu par grozījumiem Valsts sociālo pabalstu likumā, kas paredz ieviest pabalstu vientuļajiem pensionāriem.

Priekšlikumus grozījumiem likumā iesniedzis Romāns Mežeckis, Anrijs Matīss (S), Mārtiņš Šics (LRA), Jūlija Stepaņenko (S), Inguna Sudraba (NSL), Aivars Meija, Silvija Šimfa (LRA) un Ivars Zariņš (S).

Likumprojekta iesniedzēji norāda, ka Latvijā 72,8% cilvēku, kas ir vismaz 65 gadus veci un dzīvo vieni, ir pakļauti nabadzības riskam,

piebilstot, ka valstī ir aptuveni 105 000 vientuļo pensionāru, kuriem deputātu ieskatā nepieciešams papildu atbalsts vismaz minimālās pensijas apmērā.

Līdz ar to likumprojekts paredz, ka Saeimai katru gadu būtu jānosaka pabalsta apmērs, kas nedrīkst būt mazāks par vienas minimālās vecuma pensijas apmēru attiecīgajā gadā.

Deputāti iecerējuši, ka pabalstu vientuļajiem pensionāriem būtu jāizmaksā ne vēlāk kā līdz katra kalendārā gada 31.decembrim.

Likumprojekta iesniedzēju ieskatā piedāvātie grozījumi uzlabotu vientuļo pensionāru labklājību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu