Honda automobiļi varēs "redzēt cauri sienām"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Honda eksperti ir izstrādājuši drošības sistēmu, kuras primārais uzdevums ir samazināt avāriju skaitu krustojumos. Par Smart Intersection nodēvētā tehnoloģija savā darbā izmanto automobiļu un pilsētas infrastruktūras saziņas protokolu V2X, mašīnā uzstādītās objektu atpazīšanas sistēmas, kā arī kameras, kas atrodas pie luksoforiem.

Smart Intersection pamatā ir četras kameras, kas uzstādītas visos krustojuma stūros un spēj fiksēt objektus līdz pat 91 metra attālumā.

Video no visām kamerām tiek pārraidīts uz platformu, kur Honda speciālistu izstrādāta programmatūra no šī materiāla izveido vides 360 grādu attēlu, izceļot transportlīdzekļus un pārējos kustīgos objektus, tai skaitā gājējus un velobraucējus, raksta Motor.ru.

Foto: Publicitātes foto

Smart Intersection sistēma nosaka transportlīdzekļu kustības virzienu un ātrumu. Ja pastāv iespēja, ka krustojumā var notikt sadursme, vadītājs savā spēkratā saņem attiecīgu brīdinājumu. Protams, ja auto atbalsta informācijas apmaiņu ar infrastruktūras objektiem (V2X).

Var teikt, ka šī brīdinājuma sistēma mašīnām piešķir spēju redzēt cauri sienām jeb ap stūri, lai sniegtu vadītājam nepieciešamo atbalstu un neļautu krustojumā iekļūt avārijā neatkarīgi no laika apstākļiem. 

Foto: Publicitātes foto

ASV statistikas dati liecina, ka tieši krustojumos notiek 40 procenti visu sadursmju un šādās avārijās ik gadu iet bojā ap septiņiem tūkstošiem amerikāņu.

Viedā krustojuma pilotprojekts tiek īstenots kopā ar Merisvillas (Ohaio štats) varasiestādēm kā daļa no 33 Smart Mobility Corridor programmas. Tās ietvaros Ohaio štatā uz autoceļa Nr.33 tiks izveidots 56 km garš posms drošai braukšanai ar autonomajiem un tīklam pieslēdzamajiem auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu