"Jaunās Vienotības" frakcijā varētu strādāt tikai viens reģionālo partiju pārstāvis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka

"Jaunās Vienotības" frakcijā jaunajā sasaukumā varētu strādāt tikai viens reģionālo partiju pārstāvis - Aldis Adamovičs no "Latgales partijas", liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Kopumā "Jaunās Vienotības" frakcijā varētu strādāt astoņi deputāti, septiņi no kuriem pārstāvētu partiju "Vienotība" - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, deputāti Andrejs Judins, Inese Lībiņa-Egnere un Ainars Latkovskis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un labklājības ministrs Jānis Reirs.

Apvienībā "Jaunā Vienotība" ietilpst "Vienotība" un vairākas reģionālas partijas - "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Tukuma pilsētai un novadam", kā arī Jēkabpils reģionālā partija. Tāpat apvienībai ir sadarbības līgums ar "Latgales partiju".

Kā ziņots, pirmo vietu 13.Saeimas vēlēšanās ar 19,9% ieguvusi partija "Saskaņa", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti. Otrajā vietā ar 14% ierindojas "KPV LV", bet trešajā - Jaunā konservatīvā partija, par kuru savu balsi atdevuši 13,6% vēlētāju.

Ceturto vietu ar 12% patlaban ieņem apvienība "Attīstībai/Par!", piekto - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 11% balsstiesīgo, bet sesto - Zaļo un zemnieku savienība, kas savākusi nepilnus 10% balsu.

Ar 6,67% Saeimā iekļūst arī "Jaunā Vienotība". Citas partijas 5% barjeru pārvarējušas nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu