Asads: Turcijas un Krievijas vienošanās par Idlibas provinci ir "pagaidu pasākums"

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sīrijas diktators Bašara al Asads
Sīrijas diktators Bašara al Asads Foto: AFP/SCANPIX

Sīrijas diktators Bašara al Asads svētdien paziņoja, ka Turcijas un Krievijas vienošanās Sīrijas valdības spēku uzbrukuma novēršanai Idlibas provincē ir "pagaidu pasākums", vēsta aģentūra SANA.

"Vienošanās ir pagaidu pasākums, ar kuru valsts ir panākusi daudzus sasniegumus, sākot ar asinsizliešanas novēršanu," paziņoja Asads . "Šī province un pārējā Sīrijas teritorija, kas vēl ir teroristu kontrolēm, atgriezīsies Sīrijas valstij."

Krievijas un Turcijas 17.septembrī panāktā vienošanās paredz izveidot 15 līdz 20 kilometrus platu demilitarizēto zonu, kurā visiem grupējumiem ir jānoliek ieroči līdz 10.oktobrim, un radikālajiem grupējumiem jāatkāpjas no šīs zonas līdz 15.oktobrim.

Idlibā mīt aptuveni trīs miljoni cilvēku, un ANO bažījas, ka uzbrukums var izraisīt humāno katastrofu, kāda Sīrijas karā līdz šim vēl nav pieredzēta.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu