Maķedonijas valdība lemšanu par valsts nosaukuma maiņu nodod parlamentam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Maķedonijas valdība ierosinājusi parlamentā konstitūcijas grozījumus par valsts nosaukuma maiņu saskaņā ar vienošanos ar Grieķiju, kas pavērtu valstij ceļu uz dalību NATO un Eiropas Savienībā (ES).

Valdības pārstāvis pavēstīja, ka piedāvātie grozījumi paredz valsts nosaukumu mainīt uz "Ziemeļmaķedonija", kā arī izdarīt nepieciešamās izmaiņas pamatlikuma preambulā un divos konstitūcijas pantos.

Kā ziņots, 30.septembrī notikušajā referendumā vairums tā dalībnieku atbalstīja valsts nosaukuma maiņu, taču tautas nobalsošanu nevarēja uzskatīt par notikušu vēlētāju zemās aktivitātes dēļ.

Paredzams, ka parlaments debates par valdības ierosinātajiem konstitūcijas grozījumiem uzsāks jau otrdien, tomēr premjerministra Zorana Zaeva vadītajai koalīcijai trūkst divu trešdaļu vairākuma, kas nepieciešamas konstitūcijas grozīšanai.

Zaevs iepriekš izteicies, ka varētu izsludināt pirmstermiņa vēlēšanas, ja parlaments konstitūcijas grozījumus noraidīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu