Helovīns tuvojas – idejas kreatīviem rotājumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Jāteic, ka Latvijā Helovīna svinēšana nav visai izplatīta, tomēr šie svētki ir labs iemesls dažādām tematiskajām ballītēm vai pat kopā sanākšanām. Ļaujies svētku gaisotnei un izrotā māju ar tematiskiem rotājumiem – šoreiz dekorācijās varēsi izmantot dažus no daudzajiem vecmāmiņas lauku ķirbjiem.

Izrotā vienu vai divus mājas stūrus

Ja vēlies mājā ieviest vismaz nelielu Helovīna spocīgo atmosfēru – noorganizē šausmu filmu vakaru un izrotā tikai vienu vai divus mājas stūrus ar dažiem rotājumiem. Piemēram, izrotā televizora plauktu vai kafijas galdiņu ar pāris krāsainiem ķirbjiem un kādu galvaskausa figūriņu vai sveci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B E E ✨ (@beezhouzz) on

Izmanto ahromatiskas krāsas

Divu krāsu, piemēram, melnā un baltā, kombinēšana ir vieglākais veids, kā panākt elegantu, bet vienlaikus mazliet pat gotisku gaisotni. Dekorācijās izmanto melnas karodziņu virtenes, melnbaltas sveces, salvetes, bet ķirbjus un lapas pārkrāso melnus ar parastu akrila krāsu. Melnos ķirbjus un lapas vari izrotāt ar baltiem zīmējumiem vai uzrakstiem. Tāpat neaizmirsti par melniem traukiem, pasniedzot cepumus un konfektes, vēlams, ar melnu un baltu glazējumu vai papīrīšiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pottery Barn (@potterybarn) on

Pārvērt ķirbjus par vāzēm

Ja jau Helovīnā ķirbjus drīkst pārveidot par spocīgiem svečturiem ar dusmīgiem ģīmjiem, tad nekas neliedz šo lielo ogu izgrebt un tajā izkārtot ziedu pušķi. Interesantākam izskatam ķirbja vāzē izveido kompozīciju ar oranžiem, sarkaniem un dzelteniem ziediem un papildini pušķi ar košajām rudens lapām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Adams (@designs4seasons) on

Apvieno spocīgo ar bohēmisko

Helovīnam ne vienmēr ir jābūt baisam un spocīgam – tie var būt arī eleganti svētki ar smalkiem rotājumiem. Helovīnā rotājot galdu, centies pieturēties pie klasiskajām krāsām – melnā, baltā un oranžā, bet atsvaidzini šo krāsu gammu ar zelta un sudraba aksesuāriem. Piemēram, uz galda liec melnus traukus, zelta svečturus ar melnām svecēm, bet pašu galdu rotā ar svaigiem ziediem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Green Wedding Shoes / Jen (@greenweddingshoes) on

Aizmirsti par klasisko oranžā un melnā kombināciju

Ja Helovīnā paredzēta kāda bērnu ballīte vai arī vienkārši melnās un oranžās krāsas kombinācija neiet pie sirds, ķirbjus pārkrāso pasteļkrāsās un izvēlies rotājumus gaišos toņos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Think.Make.Share Blog (@think.make.share) on

Ņem talkā rudens lapas

Izmanto šīs sezonas aktuālāko rotājumu – krāsainās rudens lapas, kas pieejamas it visur. Papildini ar tām izgrebtos ķirbjus, dekorē galdu ar krāsaino lapu pušķiem vai saver lapas virtenē. Īpaši dekoratīvi lapas izskatīsies apvienojumā ar lampiņām – savij kopā lampiņu un lapu virteni un izveido spožu Helovīna rotājumu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pottery Barn (@potterybarn) on

Izveido saldumu burku

Kas gan ir Helovīns bez saldumiem? Atlasi pāris greznas vai dekoratīvas burkas, kurās sabērt konfektes un citus našķus, bet pašas burkas rotā ar melnām un oranžām lentēm un krāsainajām koku lapām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᑕOᖇIᑎᗩ ?? (@corrie9) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu