Laikraksts: 30 līdz 40 leiboristu deputātu varētu atbalstīt Mejas "Brexit" plānu

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: PA/Scanpix

Aptuveni 30 līdz 40 likumdevēji no Lielbritānijā opozīcijā esošās Leiboristu partijas būtu gatavi atbalstīt "Brexit" vienošanos, ko premjerministre Terēza Meja cenšas noslēgt ar Eiropas Savienību (ES), vēsta laikraksts "The Times", šo deputātu vārdus neatklājot.

ES "Brexit" sarunu delegācija uzskata, ka vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no bloka ir "ļoti tuvu", pagājušajā nedēļā ziņu aģentūrai "Reuters" atklāja avoti diplomātu aprindās. Taču joprojām nav skaidrs, vai Mejai izdosies panākt vienošanās apstiprināšanu parlamentā.

Pārliecībai par uzvaru nepieciešamas aptuveni 320 no 650 balsīm parlamentā.

Šobrīd konservatīvos parlamentā pārstāv 315 deputāti un Mejas valdības parlamentārais vairākums ir atkarīgs no Ziemeļīrijas Demokrātiskās unionistu partijas (DUP), kurai ir desmit deputātu vietas.

Tikmēr Konservatīvo partijā vērojama šķelšanās un 40 no deputātiem varētu neatbalstīt Mejas piedāvāto "Brexit" vienošanos. Taču "The Times" ziņo, ka vienošanos varētu atbalstīt aptuveni 30 līdz 40 leiboristu likumdevēji.

Saskaņā ar viens no iespējamajiem scenārijiem, leiboristi varētu vispirms noraidīt vienošanos, šādi demonstrējot lojalitāti partijai, bet, ja parlaments nespēs izkļūt no strupceļa, viņi pēc tam atbalstīs jebkādu vienošanos, lai novērstu nekontrolētu izstāšanos no ES, vēsta "The Times".

Ja likumdevēji noraidīs vienošanos, Mejai var nākties atkāpties, un Lielbritānijai nāksies izstāties no ES bez vienošanās, kas, kā bažījas investori un uzņēmēji, vājinās Rietumus, izraisīs paniku finanšu tirgos un kaitēs tirdzniecībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu