Bočelli, samta kūka, bez plastmasas jeb interesanti fakti par princeses kāzām

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/EPA/Reuters/Scanpix

Jau pavisam drīz, 12.10., britu karaliskajā ģimenē jau otro reizi šogad skanēs kāzu zvani karalienes Elizabetes II mazbērniem. Lūk, vēl interesanti fakti par princeses Eiženijas laulībām ar Džeku Brūksbenku.

* Eiženijas un Džeka Brūksbenka kāzu ceremonija notiks turpat, kur prinča Harija un Meganas Mārklas laulības - Svētā Džordža kapelā, Vindzoras pilī. Pēc ceremonijas jaunlaulātie dosies izbraucienā ar karieti pa Vindzoras ielām, lai sveicinātu tautu. 

Foto: AFP/LETA

* Kāzas sāksies plkst. 11:00 pēc britu laika (Latvijas - 13:00). Tiešraides pārraidīs BBC un ITV1.

* Pēc svinīgās procesijas un izbrauciena ar karieti viesi tiek gaidīti Džordža hallē, kur tos uzņems pati karaliene uz svinīgām pusdienām. Vakara pasākums notiks Frogmoras savrupnamā no pulksten 19:00 pēc britu laika. 

* Viesi lūgti ievērot etiķeti - dāmām kapelā jāierodas klasiskos kostīmos ar cepuri, bet kungiem rīta uzvalkos. Vakara daļā gan dāmas pārģērbsies vakarkleitās un kungi smokingos un frakās. 

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

* Starp puķu meitenēm redzēsim arī princesi Šarloti un mūziķa Robija Viljamsa meitiņu Teodoru. Avīžu puikas lomā būs princis Džordžs. Tauta ļoti gaida arī mazākās Kembridžas hercogu atvases - prinča Luisa ierašanos, puisēnam šobrīd ir pieci mēneši. 

* Līgavas māsas lomā, protams, māsa - princese Beatrise.

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

* Runā, ka princese Eiženija varētu rotāties ar savas mammas, Jorkas hercogienes Sāras tiāru, ko viņa lika, precoties ar princi Endrjū, 1986. gadā. Eksperti uzsver, ka šāda prakse ir teju tradicionāla. Tiāru darinājusi juvelierfirma "Gerrard & Co". 

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

* Kāzu torte būs sarkanā samta šokolādes torte, un tās dizainā tiks izmantoti rudens toņi un veltes. Kūku darinās populārā kūku dizainere Sofija Kabota. Kā māksliniece saka, tas ir viņas dzīves lielākais pagodinājums un arī noslēpums vienlaikus. 

*Par mūziku gādās Karaliskais Filharmonijas orķestris un operdziedātājs Andrea Bočelli. Topošie jaunlaulātie abi rūpīgi piegājuši mūzikas atlasei. 

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

* Eiženijas un Džeka kāzu bilance esot 2 miljoni angļu mārciņu, kamēr prinča Harija un Meganas Mārklas kāzas izmaksāja 45 miljonus mārciņu.

* Interesants fakts, ka Eiženija un Džeks, kuri kopā ir jau septiņus gadus, piekodinājuši, ka visa pasākuma laikā nekur nedrīkst būt plastikāta vai polietilēna izstrādājumi. Pāris jau ilgus gadus seko šai eko kustībai un to vēlas turpināt arī savā lielajā dienā.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu