Britu karavīri dodas uz vērienīgākajām NATO mācībām kopš Aukstā kara

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien Nīderlandē piestāja Lielbritānijas karavīri un militārais transports, kas ir ceļā uz "Trident Junction" - lielākajām NATO mācībām kopš Aukstā kara. Norvēģijā notiekošajos manevros piedalīsies 45 000 karavīru no 29 NATO dalībvalstīm, kā arī Zviedrijas un Somijas, ziņo aģentūra "Reuters".

Lielbritānija uz mācībām nosūtījusi apmēram 600 bruņumašīnas un 1200 karavīrus.

Viens no mācību mērķiem - pārliecināties par NATO spējām ātri pārvietot militāro transportu un personālu pa Eiropas Savienības (ES) teritoriju. Sagaidot Lielbritānijas karavīrus Holandes ostā, Nīderlandes bruņoto spēku ģenerālis Hans Damens sacīja, ka esot "diezgan pārsteidzoši", ka tūristiem pa Šengenas zonu ceļot ir vienkāršāk nekā pārvietot militāro aprīkojumu un personālu pa Eiropu.

Daļa manevru notiks lielā aukstumā, līdz ar ko tiks pārbaudīta karavīru un aprīkojuma gatavība darboties sarežģītos dabas apstākļos.

Lielbritānija, kam ir lielākais aizsardzības budžets ES, vēlas pierādīt, ka valsts uztver Eiropas drošību ļoti nopietni par spīti balsojumam par izstāšanos no savienības, norāda "Reuters".

ASV jūras spēku komandieris Eiropā un Āfrikā Džeimss Fogo otrdien norādīja, ka alianses gatavība esot "signāls ikvienam, kas varētu pastrādāt kādu agresīvu rīcību".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu