Stilīgas grāmatu plauktu idejas mājas birojam (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Arvien vairāk pieaug tendence strādāt no mājām, tādēļ pieaug arī vajadzība pēc ērtiem un kvalitatīvi iekārtotiem mājas birojiem. Mājas biroja komponenti ir rakstāmgalds, ērts krēsls un grāmatu plaukti, kuros izkārtoti darbam nepieciešamie dokumenti un grāmatas. Lūk, idejas, kā mājas birojā iekārtot stilīgus grāmatu plauktus un ieviest mājīgumu.

Senlaicīgi skapji ar stikla durvīm

Stikloti plaukti pārsvarā saistās ar virtuvju un vannasistabu mēbelēm vai arī padomju laiku sekcijām, kas savulaik atradās teju katrā otrajā mājoklī. Šodien plaukti aiz stiklotām durvīm ir piedzīvojuši jaunu ēru – šīs mēbeles ir moderni un mājīgi dizaina priekšmeti, kas jebkuru telpu padarīs par Art Deco paradīzi.

Arkas un kolonnas

Iebūvēts plaukts, kura starpsienas līdzinās grieķu kolonnām, būs elegants papildinājums birojam, kas iekārtots klasicisma stilā. Milzīgie plaukti un taisnās līnijas vizuāli padarīs griestus augstākus, bet pašu telpu plašāku, kas savukārt rosinās produktivitāti.

Piekarināmie plaukti

Ja darbam nepieciešamo grāmatu daudzums nav pārāk liels, lieliski noderēs parastie piekarināmie plaukti. Dinamiskākam izskatam un praktiskiem nolūkiem sienu aiz iecerētajiem plauktiem nokrāso ar tāfeles krāsu un pie tās izkārto rakstāmgaldu un piekarināmos plauktus. Nu mājas birojā būs vieta pierakstiem un grāmatām.

Bibliotēkas stila plaukti

Mājokļos, kuri apveltīti ar plašām telpām un augstiem griestiem, lieliski iederēsies iebūvējamie plaukti visā sienas garumā un platumā. Lai grāmatas varētu aizsniegt, plauktiem piemontē kāpnes uz riteņiem un sliedēm – ar tām katra grāmata būs sasniedzama, turklāt tās funkcionēs arī kā atraktīvs dekors.

Plauktu kamuflāža

“Ieslēp” plauktus – radi to dizainu līdzīgu kopējam telpas iekārtojumam, piemēram, nokrāso līdzīgi kā sienas vai plaukta veidošanai izmanto tādus pašus koka paneļus kā uz sienām.

Izgaismotie plaukti

Tumšākās telpās noteikti nevajadzētu aizmirst par plauktu apgaismojumu. Ielīmē plauktu augšējā daļā led līstes vai lentes. Spožās gaismas izskatīsies efektīgi jebkuram iebūvētam plauktam un radīs patīkamu apgaismojumu.

Darba virsma iebūvētā skapī

Nelielos mājokļos ir vērts izmēģināt triku ar apslēpto biroju – ja darba virsmai un plauktiem neatliek vietas, tos var iebūvēt skapī. Grāmatu plauktus liec virs darba virsmas. Ikdienā mazo biroju ar paslēpt aiz skapja durvīm, bet, ja ir pienācis laiks pastrādāt, – skapi ver vaļā un ķeries pie darba.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu