Reizniece-Ozola varētu pievienoties partijai "Latvijas Zemnieku savienība" (9)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola Foto: Zane Bitere/LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola vēl neapsver iespēju kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās, tomēr varētu pievienoties Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošajai partijai "Latvijas Zemnieku savienība" (LZS), ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Reizniece-Ozola.

Politiķe patlaban pārstāv partiju "Latvijai un Ventspilij".

Vērtējot 13.saeimas vēlēšanu rezultātus, viņa norādīja, ka vēlēšanās uzvarējušie jaunie politiskie spēki sevi pieteica kā oponentus esošajai valdībai, tāpēc nebūs pārsteigums, ja ZZS nākamajā Saeimā nepiedalīsies valdības darbā, bet atradīsies opozīcijā.

"Darbs valdībā ir daudz dinamiskāks un atbildīgāks, tomēr izskatās, ka nākamo valdību veidos jauni spēki. Esmu gatava strādāt opozīcijā," pauda ministre.

ZZS vājo rezultātu 13.Saeimas vēlēšanās Reizniece-Ozola saistīja ar viņas pārstāvētā politiskā spēka sašķelto pirmsvēlēšanu kampaņu. "ZZS zaudēja zīmolu sacensībā. Mums bija piecas dažādas kampaņas piecos dažādos apgabalos, kas apmulsināja vēlētājus," teica ministre.

Tāpat Reizniece-Ozola atzina, ka viņa apsver iespēju pievienoties LZS. "Tas, ka ilgi darbojos nacionālā līmeņa politikā, man liek domāt iesaistīties nacionāla līmeņa politiskā spēkā. LZS kā nacionāli konservatīvs spēks man ir simpātisks. Ja es tajā darbotos, es to padarītu eiropeiskāku, modernāku un dinamiskāku," sacīja Reizniece-Ozola.

Politiķe nosauca kā nepatiesu izskanējušo informāciju, ka viņa kļūs par LZS vadītāju, jo vakar uzticības balsojumu izturējis līdzšinējais šī politiskā spēka vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis žurnālistiem pastāstīja, ka LZS valdes sēdē bija rosinājis jautājumu par to, vai nepieciešams sasaukt ārkārtas kongresu, lai lemtu par viņa kā vadītāja nomaiņu. LZS valde šo priekšlikumu noraidīja.

Reizniece-Ozola sarunā ar LZS priekšsēdētāju minējusi iespēju pievienoties LZS. Brigmanis žurnālistiem norādīja, ka, ja politiķe izlemtu par šādu soli, viņš to atbalstītu.

Vaicāts par Reiznieces-Ozolas iespējām vadīt LZS, ņemot vērā, ka statūti paredz, ka uz partijas priekšsēdētāja amatu var kandidēt biedri, kuri politiskajā spēkā ir vismaz divus gadus, Brigmanis savā atbildē norādīja, ka šajā kontekstā nav aktuāls jautājums par partijas vadīšanu. Taujāts par iespēju mainīt partijas iekšējos noteikumus, politiķis pauda, ka nav gaidāma statūtu maiņa. Balsojums par LZS priekšsēdētāju gaidāms nākamgad.

Lai politiķe iestātos LZS, no procedūras puses pirmais solis būtu izstāšanās no partijas "Latvijai un Ventspilij", kur viņa ieņem valdes locekles amatu. Tad Reizniecei-Ozolai jāiestājas kādā no LZS nodaļām, par ko lemj partijas attiecīgā struktūrvienība. Pēc tam šis lēmums jāapstiprina LZS valdei.

Atbildot uz iedzīvotāju jautājumu, vai Reizniece-Ozola būtu gatava pamest ZZS, lai pievienotos kādam jaunam politiskam spēkam, viņa atbildēja noraidoši. "Nav liela māksla mainīt partijas. Daudz lielāka māksla ir būt labam komandas biedram un palīdzēt veikt pārmaiņas. ZZS ir nākotne gan Latvijas, gan Eiropas politikā," uzsvēra politiķe.

Tāpat Reizniece-Ozola izvairīgi atbildēja uz jautājumu par interesi kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās. "Patlaban ir jākoncentrējas uz jaunas Saeimas un valdības izveidi, bet [kandidēšanai uz Eiropas Parlamentu] nesaku - nē," teica politiķe.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu