Bijušais Lielbritānijas "Brexit" ministrs aicina valdību neatbalstīt Mejas plānu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TOLGA AKMEN/AFP

Bijušais Lielbritānijas "Brexit" ministrs Deivids Deiviss aicinājis valdību noraidīt premjerministres Terēzas Mejas "Brexit" plānu.

Deiviss rakstā "The Sunday Times" paudis viedokli, ka Meja pieņēmusi nepareizu lēmumu decembrī, akceptējot Eiropas Savienības (ES) viedokli jautājumā par Ziemeļīrijas robežu.

"Kabinetam pienācis laiks īstenot savu kolektīvo autoritāti" un nostāties pret Mejas plānu, paziņojis Deiviss.

Sarunās par Lielbritānijas izstāšanos no ES par galveno klupšanas akmeni kļuvis jautājums par robežu starp Ziemeļīriju un Īriju.

Brisele uzstāj, ka robežkontroli starp Īriju un Ziemeļīriju iespējams novērst vienīgi, muitas kontrolei pakļaujot preču plūsmu starp Ziemeļīriju un pārējo Apvienoto Karalisti.

Mediji ziņo, ka Meja ir tuvu tam, lai ierosinātu pagaidu vienošanos par visas Lielbritānijas palikšanu muitas savienībā, kamēr tiktu atrisināts Īrijas robežas jautājums.

"Mums nekavējoties jārestartē mūsu sarunu stratēģija un jānodrošina "Brexit", kas atbilst referenduma prasībām un britu tautas interesēm," paziņojis Deiviss.

Komentējot eksministra rakstu, ietekmīgais konservatīvo politiķis Stīvs Beikers nodēvēja to par lielisku.

Beikers sacīja, ka Deiviss pareizi norādījis, ka eroskeptiķiem nevajag baidīties izraisīt pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas Mejas krišanas gadījumā, jo tādā gadījumā tas notiku ar divas trešdaļas vairākuma balsu parlamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu