Bordāns šaubās par to, cik nopietna ir krimināllieta pret Kaimiņu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 JKP līderis Jānis Bordāns
JKP līderis Jānis Bordāns Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdības veidošanas sarunas notiek pilnā sparā, un tajās piedalās arī partija KPV LV. Taču šī partija drīz var zaudēt pat trīs deputātus, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs varētu lūgt pret tiem sākt kriminālvajāšanu, vēstī raidījums Nekā Personīga. 

Vaicāts par biedru izdošanu kriminālvajāšanai, partijas KPV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems saka:

"Mūsu partijai būs atsevišķs publisks paziņojums šajā sakarā, pacietieties, mēs izrunāsim, mēs atsevišķi par to publiski paziņosim. Mums ir risinājums, mums ir arī viedoklis par potenciālo izdošanu vai neizdošanu." 

Nekā Personīga vaicāja JKP premjera amata kandidāta Jāņa Bordāna viedokli par iespējamo izdošanu kriminālvajāšanai, uz ko Bordāns atbildēja: "Šobrīd nav tāds jautājums, patiesību sakot, vispār radies, ka būs kaut kāds balsojums. Es nespekulēšu par to, cik nopietna šī krimināllieta ir un kas varētu būt vai nebūt Saeimā. Tad, kad šis jautājums radīsies, tad droši vien varēs skatīties.

Bet, patiesību sakot, es saskatu, ka tajā varētu būt diezgan daudz spekulācijas, un man negribētos izteikties par spekulācijām."

Nekā Personīga: "Spekulācijas jautājumā par to, kā notiks balsojums, vai spekulācijas attiecībā uz pašu krimināllietas būtību?"

Bordāns: "Uz pašu krimināllietas būtību un juridisko pamatojumu vispār, nozieguma sastāvu vai kriminālpārkāpuma sastāvu."

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uz notiekošo pagaidām skatās no malas. Viņš partijām atgādinājis izvērtēt, vai kandidātiem nebūs problēmu ar pielaides iegūšanu. Vējonis nenosauks valdības vadītāju, kurš nevarēs savākt Saeimas vairākuma atbalstu. 

Vējonis: "Satversmes 59. pants nosaka to, ka Ministru prezidentu un viņa piedāvātos ministrus apstiprina Saeimas vairākums.

Tātad man jābūt pārliecinātam, ka tajā brīdī, kad es kādu nosaukšu, ka tiešām šim potenciālajam ministru prezidenta kandidātam un viņa, iespējams, piedāvātajiem ministriem būs šis Saeimas vairākuma atbalsts."

Jau vēstīts, ka KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu jūnijā aizturēja kopumā trīs personas.

KNAB darbinieki Saeimā aizturēja deputātu Kaimiņu. Tāpat KNAB veica kratīšanu pie partijas "KPV LV" valdes locekļa Zakatistova un uzņēmēja Viestura Tamuža.

Saeima  atbalstīja lēmumu par piekrišanu parlamentārieša Kaimiņa aizturēšanai, kā arī kratīšanai pie Kaimiņa.

KNAB kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem - par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, par starpniecību politiskās partijas nelikumīgā finansēšanā, par ko arī draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, kā arī par partijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu