Papua Jaungvinejas valdība nopērk 40 ekskluzīvas automašīnas; opozīcija aicina uz valsts mēroga streiku (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Papua Jaungvinejas opozīcija aicina iedzīvotājus sākt valsts mēroga streiku pēc tam, kad plašu neapmierinātību sabiedrībā izraisīja valdības lēmums iegādāties 40 zīmola “Maserati” automašīnas miljoniem ASV dolāru vērtībā, ziņo Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

Dārgās automašīnas Papua Jaungvinejas valdība iegādājusies, gatavojoties nākamajā mēnesī valstī paredzētajam Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) forumam.

Valdība uzsver, ka “Maserati” automašīnas tiks izmantotas foruma dalībnieku transportēšanai, bet pēc foruma beigām tās tikšot pārdotas.

Tomēr liela daļa sabiedrības nav apmierināta ar šādiem tēriņiem laikā, kad Papua Jaungvineja joprojām atgūstas pēc postošas zemestrīces.

Tajā pašā laikā valsts, kurā ir liels nabadzībā dzīvojošu cilvēku īpatsvars, saskaras arī ar medikamentu trūkumu, kā arī poliomielīta un tuberkulozes gadījumu skaita pieaugumu.

Opozīcijas pārstāvji un Papua Jaungvinejas politikas novērotāji gan apšauba, ka valdībai pēc APEC foruma dārgās automašīnas izdošoties veiksmīgi pārdot.

Papua Jaungvinejā ārpus lielākajām pilsētām ir ļoti slikti ceļi, tāpēc cilvēki galvenokārt dod priekšroku apvidus automašīnām.

Protestējot pret nevajadzīgo izšķērdību opozīcijas pārstāvji ir aicinājuši Papua Jaungvinejas iedzīvotājus šonedēļ piedalīties divu dienu valsts mēroga streikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu