Fotostāsts: kā Kanādas studenti mācās audzēt marihuānu

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 17.oktobrī, Kanādā tiks legalizēta marihuāna lietošanai izklaides nolūkos. Tikmēr 24 studenti jau sper pirmos soļus, lai saistītu savu dzīvi ar jauno industriju, - viņi kļūs par pirmajiem cilvēkiem valstī, kas iegūs grādu marihuānas audzēšanā, vēsta aģentūra "Reuters".

Marihuānas legalizācija izklaides nolūkiem bija viens no premjerministra Džastina Trudo Liberālās partijas priekšvēlēšanu solījumiem. Partija norāda, ka marihuānas legalizēšana pasargās no apreibinošās vielas nonākšanas nepilngadīgo lietotāju rokās, kā arī samazinās ar līdz šim nelikumīgās "zālītes" industriju saistīto noziedzību.

Foto: Reuters/ScanPix

Niagāras koledžā Ontario labi apgaismotā mācību telpā uz galdiem salikti 50 marihuānas stādi, ko studenti mācīsies audzēt, analizēt, novākt un sagatavot lietošanai, sacīja  programmas koordinators Bils Makdonalds. "Viņi apgūst arī biznesa pusi. Ja audzē šo šķirni, cik daudz tas tev izmaksās? Cik daudz darba vajadzēs ieguldīt?" viņš uzsver.

Taču studijas nav paredzētas tiem, kuriem marihuānu patīk tikai patērēt, - mācību kursa noslēgumā studentiem savus izlolotos stādiņus nāksies iznīcināt.

Tuvojoties legalizācijas datumam, Kanādas amatpersonas nobažījušās, ka valsts legālais marihuānas piedāvājums nespēs apmierināt pieprasījumu, kā rezultātā pircēji turpinās iegādāties "zālīti" no dīleriem, kas saistīti ar kriminālajām aprindām.

"Licencēti ražotāji jau sāk veidot rindas pēc mūsu absolventiem," lepni saka Makdonalds. 

Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas jaunā industrija piesaistījusi tādu tirgotāju kā "Walmart" uzmanību. Kompānijas Kanādas atzars un citi globāli uzņēmumi, galvenokārt pārtikas un dzērienu sfērā, apsver ar marihuānu "bagātinātu" produktu tirgošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu