Francijas izmeklētāji veic kratīšanas galēji kreisās partijas birojos

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Francijas izmeklētāji veikuši kratīšanas galēji kreisās partijas "La France Insoumise" ("Nepakļāvīgā Francija") birojos uz aizdomu pamata par korupciju.

Prokuratūra pret partiju veic sākotnējo izmeklēšanu, jo pastāv aizdomas, ka partija pārkāpusi kampaņas finansēšanas noteikumus un neatbilstoši nodarbinājusi Eiropas Savienības (ES) parlamentāros asistentus.

Partijas līderis Žans Liks Melanšons video vēstījumā sociālajā tīklā "Facebook" protestēja pret šīm kratīšanām, apgalvojot, ka tas esot nedemokrātiski un ka kratīšanas veiktas, lai iebiedētu partijas atbalstītājus.

"Jūs redzēsiet, rīt viņi būs atraduši ieganstu vai kādu citu iemeslu, lai ieliktu mūs cietumā. Tā ir viņu jaunā tehnika," sacīja Melanšons.

Viņš arī sūdzējās, ka izmeklētāji ieradušies ne tikai partijas birojā, bet arī viņa un viņa darbinieku mājās un konfiscējuši mobilās ierīces un cietos diskus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu