Veloaktīvistu pikets pie Rīgas domes pulcē apmēram 100 cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pieprasot pārdomātas veloinfrastruktūras izveidi, šodien, 17.oktobrī, piketā pie Rīgas domes pulcējās aptuveni simts veloaktīvisti.

Piketā piedalījās dažāda gadu gājuma aktīvisti, viņiem līdzi bija vairāki desmiti plakātu un velosipēdi.

Uz plakātiem bija tādi uzraksti kā "Stagnācijai nē", "Nil, beidz melot", "Jakrim, kad salabosi Barona ielu?" u.c. Piketētāji izkliedza dažādus saukļus, tostarp aicināja Rīgas domes deputātus nākt ārā ar viņiem sarunāties.

Kā norāda biedrības "Pilsēta cilvēkiem" vadītājs Kaspars Zandbergs, pikets tiek rīkots, lai pieprasītu Rīgas domei realizēt veloinfrastruktūras projektus, kurus pēdējo trīs gadu laikā atbildīgās amatpersonas vairākkārt solījušas īstenot "nākamajā gadā", bet "nākamais gads vienmēr noslēdzies ar 0 kilometriem izbūvētu veloceļu".

Pēc biedrības pārstāvja paustā, pēdējo četru gadu laikā Rīgā velosipēdistu skaits esot palielinājies par 40%, bet jauna, satiksmes drošības prasībām atbilstoša veloinfrastruktūra kopš 2014.gada pilsētā netiekot veidota. "Velosipēda kā transportlīdzekļa izmantošanas straujais pieaugums diemžēl veicina arī konfliktsituāciju un negadījumu skaita pieaugumu. Drošas veloinfrastruktūras trūkuma dēļ riteņbraucēji daudzviet pilsētā joprojām izvēlas pārvietoties pa ietvi, nopietni apdraudot gājēju drošību," skaidro aktīvists.

Viņa ieskatā, efektīvākais risinājums konfliktsituāciju, negadījumu novēršanai un satiksmes drošības paaugstināšanai ir Rīgas satiksmes infrastruktūras pilnveidošana, ņemot vērā gan pilsētas attīstības stratēģiju, gan pilsētnieku pārvietošanās paradumu maiņu.

"Izveidotas nav 2014.gadā un 2015.gadā solītās velojoslas Brīvības, Bruņinieku, Sporta, Stabu, Hanzas, Avotu, A.Upīša, Antonijas, E.Melngalvja, Miera un A.Čaka ielās. Tāpat nav nodrošināta solītā infrastruktūra uz pilsētas tiltiem un pārvadiem, nav izbūvēts veloceļš Turgeņeva ielā, veloceļi "Centrs-Ziepniekkalns", "Imanta-Daugavgrīva" veloceļa posms no Vecmīlgrāvja līdz Vecāķu pludmalei un Dzirnavu ielas velojoslas savienojums ar Skolas ielu," klāsta piketa organizētāji, piebilstot, ka arī aizmirsti esot citi solījumi.

Rīgas domes deputāti tiek aicināti 2019.gada pilsētas budžetā paredzēt pietiekamu līdzekļu apjomu līdz šim nerealizēto un jaunu veloinfrastruktūras projektu īstenošanai vistuvākajā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu