Pasaules rotu mākslinieki tiekas pērļu rotu izstādē

Egoiste iesaka!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pērle – par dārgakmeni uzlūkota dārglieta, ko tās maigā spīduma dēļ salīdzina ar mēness gaismu un uzskata par sievišķīgu, turklāt lodei līdzīga apaļā forma tiek uztverta kā norāde uz pilnību.

Izstāde norisināsies  līdz 13. novembrim Mākslas galerijā PUTTI, Peitavas ielā 5, Rīgā, Latvijā.

Izstādē piedalīsies rotu mākslinieki no visas pasaules, kā arī gleznotāji no Latvijas. Visu izstādes dalībnieku vienojošais elements ir PĒRLE.

Mākslinieku estētiskās daiļrades rezultātā PĒRLE iegūst mūsdienīgu veidolu, kas balstīts uz katra mākslinieka individuālo pieredzi un materiālu izvēli. Dažādo un neierasto materiālu izvēle ir kā spēle, kas klasisko un nepārprotamo PĒRLI izceļ un ļauj tai atspīdēt šodienas gaismā.

“Agrāk es pērles pazinu tikai no vecām dāmām un snobiem, tās man asociējas ar garlaicību un senilu sajūtu. Bet studiju gados, kad sāku ar tām strādāt, sapratu, ka tās ļoti ātri zaudē savu putekļaino auru brīdī, kad tiek apvienotas ar citiem materiāliem. Konceptuālajā rotā pērles atdzīvojas, ja ar tām strādā nekonvencionāli,” stāsta rotu māksliniece Karolīna Dentere (Carolin Denter) no Vācijas.

Savukārt itāļu rotu meistars Gigi Mariani piedāvā pērles rašanās fenomenu izmantot kā metaforu ikdienas dzīvei, nebaidīties no jaunā, svešā, bet pieņemt to un radīt savu dārgakmeni. “Austere, lai aizsargātu sevi no svešķermeņa, rada pērli! Pērle ir brūces dziedniece. Tēlaini izsakoties, tie ir atkritumi, kas kļūst par kaut ko vērtīgu un dārgu.”

Notraucot klasiskos aristokrātu putekļus, pērles atdzimst no jauna – mūsdienīgās, izsmalcinātās un interesantās laikmetīgajās un konceptuālajās rotās!

Izstādes scenogrāfija, ideja, koncepts - modes dizaineru tandēms “MAREUNROL’S”

Laiks godāt pērles - Ammeli Engström (Zviedrija), Ana Cardim (Portugāle), Andris Lauders (Latvija), Angela Ciobanu (Austrija), Annette Dam (Dānija), Anita Sondore (Latvija), Carolin Denter (Vācija), Castello Hansen (Dānija), Catarina Silva (Portugāle), Chao - Hsien Kuo (Somija), Denise Ebert (Vācija), Elin Flognman (Zviedrija), Emmanuel Lacoste (Francija), Felieke van der Leest (Norvēģija), Gigi Mariani (Itālija), Guntis Lauders (Latvija), Isabelle Busnel (Anglija), Kristin Beeler (Amerika), Liisa Hashimoto (Japāna), Maija Vītola (Latvija), Maria Alves de Lima (Brazīlija), Maria Rosa Franzin (Itālija), Marie-Louise Kristensen (Dānija), Märta Mattsson (Zviedrija), Māris Auniņš (Latvija), Māris Šustiņš (Latvija), Nathalie Perret (Francija), Nicolas Estrada (Spānija), Noritamy (Izraēla), Paula Treimane (Latvija), Réka Lörincz (Ungārija), Renata Porto (Brazīlija), Sari Liimatta (Somija), Shirly Bar – Amotz (Izraēla), Simeon Shomov (Bulgārija), Ted Noten (Nīderlande), Tereza Seabra (Portugāle), Terhi Tolvanen (Somija), Thais Costa (Brazīlija), Valdis Brože (Latvija), Wu Ching Chih (Taivāna), Yasmin Vinograd (Izraēla), Zane Vilka (Latvija).

Latviešu gleznotāja Frančeska Kirke.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu